OVAKO SE ZAPRAVO ZOVE ČEDA JOVANOVIĆ: Svi ga zovemo drugačije a OVO JE NJEGOVO PRAVO IME

Detinjstvo je proveo na Novom Beogradu, gde je završio Osnovnu školu „Ivan Gundulić“ i upisao Devetu beogradsku gimnaziju. Ubrzo se prebacio u Treću ekonomsku šķolu u kojoj je maturirao.

Čeda Jovanović je srpski političar, osnivač i predsednik Liberalno-demokratske partije, nekadašnji narodni poslanik u Skupštini Srbije i dramaturg. Važi za jednog od najseksepilnijih političara na našim prostorima.

Privatni život Čedini roditelji su Jovica i Mileva (rođena Mršić) koji su po zanimanju ekonomisti, a ima i sestru Hristinu. Detinjstvo je proveo na Novom Beogradu, gde je završio Osnovnu školu „Ivan Gundulić“ i upisao Devetu beogradsku gimnaziju. Ubrzo se prebacio u Treću ekonomsku šķolu u kojoj je maturirao.

Karijera

Čeda je tokom studija radio kao novinar. Pisao je za listove „NIN“, „Borba“ i „Politika“. U novembru 1996. godine je ispred Fakulteta dramskih umetnosti održao govor čiji je moto bio „nema smisla više ćutati, nešto moramo da uradimo“. Nakon toga su počeli studentski protesti protiv režima Slobodana Miloševića koji su trajali više od 117 dana.

Čeda je bio jedan od vođa i tražio je da se poštuje izborna volja građana i da se smeni rektor Dragutin Veličković. Postao je veoma popularan u narodu, a o tome svedoči lansiranje bedža na kome je pisalo „Čedo, oženi me!“

Na svom Instagram profilu Čeda redovno objavljuje fotografije na kojima se može videti da on i njegova supruga imaju savršene linije. Na telu ima nekoliko tetovaža od kojih je najupečatljiviji ženski lik ispod kog piše „invictus“ što znači nepobediv/a.

Rođen je 13. aprila 1971. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Pravo ime mu je Čedomir, iako ga svi znamo po nadimku.

Izvor: espreso.co.rs

Check Also

ŠOKANTNI DETALJI: Dvostruko hapšenje u slučaju Danke Ilić – Novi dokazi otkrivaju užasnu istinu!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, nakon čega su …