OVAKO JE TRAGAČICA MILICA BUKNULA U SRED EMISIJE: Rekla je “UVREDLJIVU REČ” nije štedela ni sekunde

Ona je iskoristila reč koja se u našem narodu tretira kao “uvredljiva”

Milica Jokanović, tragačica u kvizu “Potera”, šokirala je u nedeljnoj epizodi kada je na javnom servisu, televiziji koju gledaju svi građani rekla “ima 3 sata da se palamudi”, posle odgovora takmičara na jedno pitanje. Ona je iskoristila reč koja se u našem narodu tretira kao “uvredljiva”.

Tragačica je bila pomalo “iznervirana” jer je Kristian znao više od nje, pa je Milica htela da pokaže da i ona ipak ponešto zna. Pitanje oko kojeg je došlo do “konflikta” je glasilo: “Teritorija koje države zahvata najviše vremenskih zona”, a ponuđeni odgovori su bili Rusija, SAD i Francuska.

Inače, reč ”palamuditi” je izvedeni glagol (nikako pridev) od ”palamuda”-sto na grčkom znači “odvratan zadah iz usta”, po ovom bi se (u prenesenom značenju) izvedenica pripisala osobama koje pričaju tj. filozofiraju u prazno i beskorisno, jer takva priča podseća na zadah iz usta, onoga ko priča nepotrebne stvari…

Odnosno, osoba koja ”mlati praznu slamu” odnosno filozofira, i ne daje poentu, kažemo da ”palamudi”. Ta osoba lupeta aktivno pasivnu glupost bez nekog određenog čvrstog i stabilnog stava. Takođe, možemo reći da osoba koja ”palamudi” demonstrira akumulirano znanje koje nema svrhu i ne vodi ničemu.

Izvor: mondo.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …