OTAC DEČAKA KOSTE IZ ”RIBNIKARA” IZLAZI NA SLOBODU U OVOM SLUČAJU? Čeka se OVAJ iskaz

Otac dečaka koji se nalazi u pritvoru, detaljno je izneo odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela.

Otac (47) dečaka (13) koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, mogao bi da se nađe na slobodi, ako se dokaže da je dečak sam došao do šifre sefa u kom se nalazio pištolj. Ukoliko dečak kaže da mu je otac dao šifru, te njegove tvrdnje treba dalje proveriti, navodi sagovornik iz istrage.

“Ovo je jako težak predmet. Njemu ne može da se stavi na teret ni zanemarivanje deteta, jer je ono imalo šta da jede, obuče…”, kaže sagovornik.

Inače, otac je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela i detaljno je izneo odbranu. Podsetimo, prema tadašnjem saopštenju otac dečaka ubice je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišenjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom. Takođe ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Otac je postupio suprotno odredbi Zakona o oružju i municiji i suprotno članu Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Pritvorenik nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica. S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin uspeo da dođe u posed pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni poseduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbeđenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

Za 120 sekundi upucao 16 osoba
Iz očevog pištolja za 120 sekundi dečak je upucao je 16 osoba. Iz pištolja kobnog dana ispalio je 57 hitaca. U smrt je odveo osam devojčica, jednog dečaka i čuvara. Ranio je nastavnicu istorije i pet drugara. Policija je u stanu našla spisak od 16 imena dece, mahom devojčica. Na tom spisku bilo je i učenika koje nije poznavao. Sumnja se da je njihovu smrt želeo jer su, navodno, od njega bili u nečemu uspešniji.

Izvor: telegraf.rs

Check Also

ŠOKANTNI DETALJI: Dvostruko hapšenje u slučaju Danke Ilić – Novi dokazi otkrivaju užasnu istinu!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, nakon čega su …