NIKAKO NE UKLJUČUJTE OVAJ UREĐAJ NA PRODUŽNI KABL: Postoji mogućnost izazivanja POŽARA!

Umesto da pribegavate opasnim načinima zagrevanja kuće, posvetite malo pažnje sprečavanju izlaska temperature iz vašeg doma

Kako nailaze hladni dani ova tema postaje aktuelnija. Naime, upozorenja ovih dana odnose se na pravilno rukovanje sa grejnim telima, jer je veliki procenat požara koji upravo izbijaju zbog loše upotrebe ovih kućnih aparata.

Statistički, grejalice su drugi po redu uzrok požara što mnoge ostavlja bez komentara s obzirom da se veliki broj nas greje uz pomoć njih. Kada se grejalice nepravilno koriste lako mogu da postanu najgora noćna mora vatrogasaca.

Stručnjaci napominju da kada su grejalice uzrok požara najčešće je došlo do toga zbog upotrebe produžnog kabla u koji se ona uključuje. Nije svaki produžni kabl sposoban da podrži različitu voltažu aparata koji se u njega uključuju uglavnom istovremeno.

Ukoliko ostavite bez nadzora produžni kabal i grejalicu, onda može da se desi i neka katastrofa. Pre nego što uključite vašu grejalicu sledeći put imajte na umu ovo:

Nikada ne ostavljajte grejalicu uključenu bez nadzora.

Nemojte da spavate dok vam grejalica radi.

Držite grejalicu oko 1 metar udaljenu od nameštaja, ćebadi, odeće i zavesa najmanje jedan metar.

Umesto da pribegavate opasnim načinima zagrevanja kuće, posvetite malo pažnje sprečavanju izlaska temperature iz vašeg doma. Nabavite trake za prozore i vrata ili neke štitinike koje ćete držati toplotu unutra i sprečiće duvanje ispod vrata. Možete da koristite i foliju za pakovanje sa mehurićima koju ćete staviti na vaše prozore.

Izvor: krstarica.com

Check Also

Pričalo se da Filip nije bio jedini Živojinović kog je volela: Evo s kojim Breninin sinom se Prija viđala pre braka

Život Aleksandre Prijović već duže vreme je u žiži interesovanja Godine 2013. domaći mediji brujali …