NAŠEG GLUMCA SVI ZNATE A OVA LEPOTICA JE NJEGOVA SUPRUGA: Poznata je svima , viđali ste je sigurno (FOTO)

Šira publika Dunića pamti po ulogama u tv serijama Siniše Pavića: „Porodično blago“, „Stižu dolari“, „Bela lađa“ i „Junaci našeg doba“

Aleksandar Dunić je srpski televizijski i pozorišni glumac.

Dunić se retko pojavljivao na filmu, ostvario je svega tri manje uloge u filmovima: Poltron ,Tesna koža 3 i Nož. Glumio je u nekoliko tv drama.

U mladosti je želeo da se bavi novinarstvom, ali se u zadnjem trenutku predomislio i upisao fakultet Dramskih umetnosti u Beogradu, ali nije prošao ispit te je onda otišao put Novog Sada na Glumačku akademiju.

„Lep, a slep“, setno je uzdisala sestra Bisenija Gavrilović, negujući u bolničkoj postelji šarmantnog Kokana Prodanovića, kome je ljubomorna žena sipala kiselinu u oči.

Veliku popularnost stekao je 1993. godine, kada se sa ulogom dr Gorana Popca pojavio u kultnoj tv seriji Siniše Pavića „Srećni ljudi“.

Zajedničke scene Vesne Trivalić i Aleksandra Dunića u seriji „Porodično blago“, koja je premijerno emitovana od 1998. do 2002. godine, a ovih dana doživljava još jednu reprizu, odavno su ušle u „legendu“, a na društvenim mrežama imaju na desetine hiljada pregleda.

Iako je rođen u Beogradu, junak većine serija Siniše Pavića glumu je završio u Novom Sadu, u klasi Branka Pleše. Na taj biografski podatak je i danas silno ponosan. Vojvođanska prestonica mu je, po svemu sudeći, bila „suđena“ i na privatnom planu. Naime, u tom gradu upoznao je novinarku Draganu Litričin, sa kojom se oženio i dobio sina.

Šira publika Dunića pamti po ulogama u tv serijama Siniše Pavića: “Porodično blago”, “Stižu dolari”, “Bela lađa” i “Junaci našeg doba”.

On je oženjen novinarkom i književnicom Draganom Litričin – Dunić sa kojim ima petnaestogodišnjeg sina Dušana.

Njih dvoje su se zavoleli na prvi pogled, a ljubav i poverenje održava njihov brak.

– Dete je centar našeg sveta. Trudimo se da ga vaspitamo tako da postane dobar čovek. Učimo ga plemenitosti, humanosti, hrabrosti, ali i da živi po ovim već pomalo zaboravljenim vrlinama u današnje vreme. Ne verujem u lažne vrednosti novog doba, kao ni u brz, lak i nezaslužen uspeh. Verujem samo u najviše ljudske vrednosti koje će, ipak, pobediti u svakom vremenu. Istina je uvek jača od laži, dobrota od zla, svetlost od tame, ljubav od mržnje, pravda od nepravde, a vreme kao najbolji sudija pokazaće da je bolji svet moguć jedino ako postanemo bolji ljudi. A to znači i da, uprkos trenutnoj sumornoj stvarnosti, vaspitavamo decu da veruju u ideale – rekla je ranije za “Stori” Dragana.

Izvor: blic.rs

Check Also

“MIROLJUB JE GURAO RUKU U DEKOLTE, NIJE SE BUNILA!” Zorica Brunclik šokirala izjavom o Bekuti: Kad sam videla, SRAM TE BRE BILO!

Nedavno se na mrežama pojavio snimak kako Zorica Brunclik kiti novcem koleginicu Anu Bekutu dok …