IZVUČENO BEŽIVOTNO TELO: Hitno pokrenuta istraga, vidljive su povrede

Na telu su vidljive povrede, a istraga će utvrditi od čega su nastale, rekao je pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

Beživotno telo ronioca (28) izvučeno je iz vode kod Ulcinja u sredu oko 17 časova na spasilački čamac SAR-1, potvrdio je “Vijestima” pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

Prema njegovim rečima, na telu su vidljive povrede, a istraga će utvrditi od čega su nastale. Na lice mesta su izašli policija i tužioci.

Lukšić je rekao da su o događaju obavestili Lučku kapetaniju i inspekciju sigurnosti pomorske plovidbe – zbog obavljanja istražnih radnji na moru.

UPSUL pomoću sistema za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja utvrđuje kretanje plovila na području na kom je stradao ronilac.

Pripadnici UPSUL-a, Sektora granične policije, ronioci, građani… tragali su za muškarcem čiji nestanak je prijavljen juče u 13.40 časova.

Lukšić je ranije za “Vijetsi” kazao da im je prijavljeno da je ronilac nestao u blizini Port Milene, na početku Velike plaže u Ulcinju.

– Ronilac na dah je bio u ribolovu, a njegov nestanak su prijavili prijatelji… Vozilo koje je koristio bilo je parkirano blizu plaže. Pomorsko operativni centar je započeo koordinisanu akciju traganja i spasavanja. Odmah je upućen spasilački čamac SAR-1 ka Velikoj plaži. Takođe, upućeni su spasioci koji pretražuju kopneni deo. U pretragu su uključeni i građani, i ronioci Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, kao i pripadnici Sektora granične policije koja je upotrebila dron – rekao je tada Lukšić.

Izvor: srbijadanas.rs

Check Also

JAK ZEMLJOTRES POGODIO BOSNU I HERCEGOVINU: Podrhtavanje se osetilo i u Srbiji?

Potres jačine 2,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio područje Nevesinja u BiH Zemljotres jačine 2,9 …