IZ ŠKOLE O KOJOJ OVIH DANA SVI PRIČAJU STIŽE PRIZNANJE NAŠE GLUMICE: ”Moja ćerka je napravila ozbiljan PREKRŠAJ u toj školi”

Vanja Ejdus, čija ćerka ide u osnovnu školu “Drinka Pavlović”, oglasila se povodom dešavanja u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Nakon svedočenja voditeljke Milice Kon o vršnjačkom nasilju koje je trpela njena ćerka u osnovnoj školi “Drinka Pavlović” i kome se nije stalo na put, direktorka ove obrazovne ustanove, Nataša Vasić, podnela je ostavku. Ona je u pismenom obraćanju izjavila je i to da je bila upoznata sa problemom u prvom razredu, u koje ide dete voditeljke, te da je urađeno sve što je moglo u pokušaju da se incidenti ponavljaju.

Nataša je objasnila da je odmah u sve uključila Tim za zaštitu učenika i Plan zaštite odeljenjske zajednice za to odeljenje. Takođe, radionice, razgovore sa psihologom, pedagogom… Glumica Vanja Ejdus, čija ćerka ide u ovu školu, na Fejsbuk profilu škole, govorila je o prekršajima koje je njeno dete pravilo u OŠ “Drinka Pavlović”.

“Uz svo razumevanje za ogromnu zabrinutost svih nas za bezbednost dece, kao i za kolektivnu histeriju koja je nastala nakon tragičnog događaja u školi “Vladislav Ribnikar”, ali i za osećanje fundamentalnog gubitka sigurnosti da se slobodno krećemo ulicama i šaljemo našu decu u škole, imam potrebu da se oglasim, i da vam se obratim, jer sam saznala da je direktorka Nataša Vasić podnela ostavku – počela je ona i dodala:

S obzirom da živimo u zemlji gde se kvalitet ne ceni i gde na površinu isplivavaju bagra i prostaštvo, ne mogu a da se ne oglasim u odbranu direktorke, sa kojom sam imala jedan susret, i iz koga sam stekla utisak da škola ”Drinka Pavlović“ nije samo obrazovna već i vaspitna ustanova, što joj je i zadatak. Naime, moja ćerka, učenica 7/3, je sa svojim drugarima iz razreda napravila ozbiljan prekršaj prošle godine, u kome su inscenirali događanja hodniku i time privukli pažnju nastavnice i cele škole, kako bi prepravljali ocene u dnevniku. S obzirom da je to krivično delo, ja, a i ostali roditelji smo pozivani na sastanak i razgovor sa direktorkom škole, pedagogom i razrednom starešinom”, poručila je ona.

Vanja objašnjava kako je učinjeno sve da deca shvate koliku grešku su napravila i time dali primer da se ovakvi potezi učenika više ne ponavljanju. Takođe, istakla je da je bila veoma zadovoljna načinom na koji je škola odreagovala.

“Ja sam bila vrlo pozitivno iznenađena stavom koji sam zatekla tada, i merama koje je škola preduzela. Jer deca nisu samo kažnjena ocenom iz vladanja, prokužena i proglašena za delikvente, već je napravljen ozbiljan i temeljan napor da ista deca shvate razmere svoje greške, da razumeju šta su uradila, i data im je šansa da se poprave. Dobili su razne zadatke, od čišćenja dvorišta do pisanja radova, sastava, i svakodnevnih razgovora na temu prekršaja koji su počinili. Moja ćerka, konkretno, je dobila zadatak da napiše prezentaciju o falsifikovanju dokumenata i da to predaje svim razredima. Tako je naterana da ozbiljno promisli o svemu i da shvati razmere svoje greške. Na tom sastanku smo vodili vrlo konstruktivan i smislen razgovor, i ja sam bila vrlo zadovoljna načinom na koji je škola odreagovala. Moj, roditeljski, deo posla sam i ja obavila, i nadam se da se ništa slično neće ponoviti. Ono što želim da skrenem pažnju, jeste, da se ne brkaju babe i žabe, kao i da se uzme u obzir da je škola imala izuzetnu direktorku, uprkos problemima nasilja koje postoje svuda u društvu, pa i u školama, a da problem leži u sistemu koji ne ume da reši te probleme, a ne u direktorki škole. Izražavam žaljenje zbog ostavke, i smatram da treba da čuvamo ono što valja, jer nije mnogo toga još ostalo”, zaključila je Vanja Ejdus.

Izvor: mondo.rs

Check Also

ŠOKANTNI DETALJI: Dvostruko hapšenje u slučaju Danke Ilić – Novi dokazi otkrivaju užasnu istinu!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, nakon čega su …