EVO ŠTA SU PORUČILA DECA KOJA SU PREŽIVELA NA ČASU GDE JE UPAO KOSTA: Kako mi da se vratimo u školu kad…

Dečak (13) koji je počinio masakr u svojoj osnovnoj školi već šest dana nalazi se na posebnom odeljenju u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok njegovi drugovi i drugarice iz škole pokušavaju da smognu snage da se vrate u školske klupe

Inače, nadležni su najavili da će se deca vratiti u OŠ ,,Vladislav Ribnikar” sutra, tačno nedelju dana nakon masakra. Dečaci iz odeljenja 7/2, u koje je išao i osumnjičeni, koji su bili svedoci pucnjave za medije su ispričali da nikako nisu spremni na to da se vrate u kabinet istorije, hodnik, zgradu.

– Rekli su nam da treba da se vratimo u sredu. Ne znam kako ćemo to moći, što više vremena prolazi, nama je sve gore jer shvatamo šta se desilo sa svim našim drugarima.

Za neke još ne znamo ni da li će ostati živi, da li će igrati s nama fudbal – kaže jedan od dečaka koji je bio na spisku smrti koji je napravio njegov drug iz razreda.

Drugi dečak nam kaže da, iako zna da mora, ne zna uopšte u koji razred treba da se vrati. – Gde mi da se vratimo? Pola razreda nam nema jer ih je ubio ili povredio, a pola roditelji hoće da ispišu decu iz škole.

Je l’ treba nas petoro da bude u učionici? Kad sam se te večeri vratio u školu da drugaricama, drugu i čika Draganu zapalim sveću, i kad sam video stepenice škole, pozlilo mi je.

Sad ne znam šta će biti kad opet odemo i vidim da nikoga od njih nema – kaže ovaj dečak. Prema njegovim rečima, devojčice iz njihovog odeljenja su slomljene jer su sve bile nerazdvojne i držale se kao jedna. Mi smo se inače svi zajedno družili jer smo imali neka zajednička interesovanja, ali one su onako, kao devojčice, sve bile non-stop zajedno.
Nisu se nikad odvajale, a sad od njih 10, četiri više nema, jedna je u teškom stanju, a još ih je u bolnici. Mi smo se nekako u trenutku razbežali, ali one su stradale – kaže nam dečak:

– Dva druga su skočila kroz prizor, ja sam se provukao kroz vrata, pa sam u jedan lokal pobegao, snalazio se ko je kako uspeo, ali one su mislile da mogu da ga zaustave i on ih je ubio.

Podsetimo, osumnjičeni dečak ubio je osam svojih drugara i radnika obezbedenja, a teško ranio još šest svojih vršnjaka i nastavnicu istorije.

Izvor: alo.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …