“DECA PLAČU I SVRBI IH, RODITELJI PANIČNO IZLAZE S BAZENA”: Meštani o trovanju NA BAZENU, petoro ZADRŽANO U BOLNICI (FOTO)

Juče je u Akva Parku Petroland u Bačkom Petrovcu, kako se pretpostavlja, došlo do trovanja isparenjima hlora, kada je u dečju bolnicu u Novom Sadu primljeno šestoro dece, od kojih je petoro zadržano u bolnici.

Danas, dan nakon informacija da su se deca otrovala Akva park i dalje radi, dok posetioci ne znaju ništa o slučaju.

Kako kažu meštani Bačkog Petrovca, u pitanju grupa dece iz nekog fudbalskog kluba. Valjda je kraj sezone, pa su ih doveli da se zabave.

Meštani ovog mesta ističu da je u pitanju hlor i razne hemikalije.

“Ovo nije prvi put da se dešava, par godina unazad to traje, i svake godine ista priča. Mnoge porodice koje dođu sa decom uspaničeno izlaze sa bazena jer im deci nije dobro. Deca plašu i svrbi ih koža”, kaže jedan od posetilaca bazena.

“Videli smo grupu dece na bazenu. A posle smo i čuli da se roditelji žale kako njihovu decu srbi koža, kašlju. Znamo za jedan slučaj naših komšija, gde je dete prošle godine ušlo na kratko u vodu i odmah izašlo… počelo je sve da ga svrbi. Dete više nije želelo da se vrati u vodu”, kažu posetioci bazena.

Iz uprave Akva parka Petrolend kažu da izjave za medije ne daju. “Izjave za medije ne dajemo dok inspekcija ne odradi šta treba da se odradi”, kažu iz Akva parka.

Zaposleni iz Zavoda za javno zdravlje Vojvodine od ranog jutra uzimaju uzorke vode, a na pitanje da li znaju nešto o slučaju od juče, odgovorili su kratko da ne znaju.

– Ovo je redovna procedura, redovno svake godine radimo ovo, uzimamo uzorak vode na analizu. Ne znamo ništa o trovanju – ističu zaposleni u Zavodu.

Foto: Shutterstock
Izvor: Kurir.rs

Check Also

OBRT U ISTRAZI UBISTVA MALE DANKE? Otkriveno čiji su TRAGOVI KRVI pronađeni u automobilu osumnjičenih

Tragovi krvi nađeni u službenom vozilu “Vodovoda” iz Bora pripadaju jednom od dvojice osumnjičenih za …