DA TI SE SLEDI KRV U ŽILAMA: Isplivala fotografija nastala samo par minuta pre nego što će UROŠ u Mladenovcu počiniti ZLOČIN

Grupa mladih uživala je u bezbrižnom druženju dok nije došao U. B. (21) i pokosio ih rafalima iz “kalašnjikova”

Nasmejana omladina, neki stoje, neki sede na zidiću kod spomenika u Malom Orašju, okupljena oko vatre, bezbrižno roštilja.

Ovako se može opisati fotografija koja je nastala samo nekoliko minuta pre krvavog pira, koji je 4. maja uveče počinio osumnjičeni U. B. (21), a do koje je došao Kurir.

Podsetimo, U. B. je kobne večeri u Malom Orašju iz automata pucao na omladinu i ubio petoro tinejdžera. Pokolj je nastavio u selu Dubona, gde je u školskom dvorištu ubio troje, a ranio još nekoliko ljudi. Uhapšen je sutradan na imanju svog rođaka, a dva sela su zavijena u crno zauvek. Pored ubijenih četrnaestoro ih je ranjeno. Nekoliko povređenih, srećom, pušteno je na kućno lečenje, dok su neki i dalje u teškom stanju.

– Deca se često okupljaju kod spomenika i svi se lepo slažu. Tog dana odlučili su da kupe roštilj i da prave Đurđevdanski uranak ranije, jer su hteli da ispoštuju decu koja su stradala na Vračaru, kao i da ne puštaju muziku na Dan žalosti – rekao je sagovornik:

– Eto, toliko su imali svesti o svemu što se desilo u Beogradu, a onda je ludak došao i pola ih pobio ili ranio.

Kurir je došao u posed fotografije iz Malog Orašja, koja je, kako tvrdi izvor, nastala par trenutaka pre pokolja. Na njoj se vidi grupa mladih kako se druži kraj vatre. Ništa nije ukazivalo da će ih ubrzo pokositi rafali.

– Dan nakon pokolja policija je blokirala prilaz spomeniku, gde su forenzičari imali pune ruke posla. Tragovi krvi bili su danima vidljivi, iako je padala kiša – kaže izvor i objašnjava da je auto koji se vidi na slici, posle pucnjave bio izrešetan, a prozori polomljeni.

Mladić (22) koji je pukom srećom preživeo masakr, ali je ranjen u nogu na koju prema prognozama lekara neće stati još narednih godinu dana, kaže da ništa nije slutilo na tragediju.

– Te večeri sam došao kod spomenika u selu malo pre pucnjave. Ubrzo nakon toga se sve izdešavalo. Prvo sam pomislio da se neko šali i da puca iz vazdušnog pištolja. Međutim, kako je krenula vriska, razumeo sam šta se dešava i krenuo da sklanjam decu koja su bila tu i da im vičem da beže – rekao je za on.

On je objasnio i da je U. B. počeo da puca na njih sa razdaljine od 15 metara.

– Osetio sam kako mi koleno “beži” i da neću biti u stanju da pobegnem, pa sam se bacio na pod i pravio se da sam mrtav – ispričao je on.

Izgubila dečka, a i sama kritično
Tinejdžerka iz Malog Orašja, kojoj je metak prošao kroz glavu iznad oka, kao i kroz stomak i noge, i dalje je u bolnici u Beogradu.

– Ona je sada u stabilnom stanju, a povrede koje je zadobila su opasne po život. Pre neki dan je imala još jednu operaciju, a lekari su je držali u veštačkoj komi. Ona polako dolazi svesti, ali je njeno stanje i dalje kritično – kaže jedan meštanin sela, koji dodaje da je ona u krvavom piru izgubila dečka.

Izvor: srbijadanas.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …