DA LI JE MOGUĆE DA PISKI IMA OVOLIKO GODINA? Mnogi će ostati iznenađeni na ove podatke

Život mu je pun uspeha i na privatnom planu, pa ne čudi što deluje da je obično odlično raspoložen i pun optimizma

Preporodio je reprezentaciju Srbije i za kratko vreme učinio da se rivali boje “Orlova” ne samo zbog imena u timu već i zbog samog tima.

Najveći podvig je svakako direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, ali tamo se naša selekcija našla u teškoj situaciji posle prva dva kola grupne faze.

I sada se opet od Dragana Stojkovića Piksija očekuje da trgne svoje fudbalere koji imaju jasan zadatak – pobeda nad Švajcarskom, koja bi bila i revanš za Rusiju 2018, i, ako se ne desi iznenađenje u dvoboju Kameruna i Brazila, izboriće osminu finala.

Većina ljudi zna da je Piksi rođen u Nišu, ali da li znate njegove godine?

Tokom igračke karijere nastupao je za Radnički, Crvenu zvezdu, Olimpik Marsej, Veronu i Nagoju. O njegovom doprinosu u crveno-belom dresu govori što je peta Zvezdina zvezda. Na 116 utakmica postigao je 54 gola.

Transfer u Marsej sprečio ga je da bude u timu kada je Crvena zvezda podigla „Ušati trofej“ 1991. godine.

Tokom fudbalske karijere Stojković je bio mađioničar. Mogao je sa loptom šta je hteo. Još uvek se pamti njegov pogodak protiv Španije 1990. godine kada je „polomio kičmu“ protivničkom igraču.

U Japanu je dobio status ikone koja ga prati i danas pogotovo u Nagoji za koju jetokom karijere odigrao 184 utakmice i postigao 57 golova.

Po završetku aktivne fudbalske karijere bio je predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije, predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda, te trener japanskog kluba Nagoja i kineskog superligaša Guangdžou.

U februaru 2021. godine je izabran za selektora seniorske reprezentacije Srbije. Uspehe je na klupi nacionalnog tima odmah počeo da niže, a nadamo se da najveći tek sledi, baš na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Piksi je rođen 3. marta 1965. godine. Život mu je pun uspeha i na privatnom planu, pa ne čudi što deluje da je uvek raspoložen i pun optimizma. Već je i deda, a verovali ili ne, ima svega 57 godina.

Izvor: espreso.co.rs

Check Also

NOVI SVEDOK VIDEO GDE SU BACILI TELO DANKE ILIĆ?! Osumnjičeni za njeno ub*stvo napravili kobnu grešku TOG dana

Danka Ilić koja je nestala u Banjskom polju, ubijena je istog dana – 26. marta …