ALARMANTNO! GLAVNIM GRADOM ZAVIJAJU SIRENE: Oklopna vozila izlaze NA ULICE (VIDEO)

Policija, Nacionalna garda Rusije, specijalne snage Speznaz su u nići između petka i subote na nogama u ruskoj prestonici. Oružane snage stavljene su u stanje najviše pripravnosti. Na ulicama Moskve mogu se videti oklopni transporteri i policijski i vojni džipovi, a čuju se i sirene.

Hitne mere su preduzete zbog izjava šefa paravojne grupe Vagner Jevgenija Prigožina koji je pozvao narod i oružane snage na svrgavanje vlasti u toj zemlji.

Atmosfera na ulicama je takva kao da se vojska i policija spremaju na oružanu pobunu i ustanak, veliki broj vojne tehnike i osoblja je noćas na ulicama glavnog grada Rusije.

Ruska Federealna služba bezbednosti pozvala je sve pripadnike vojne grupacije Vagner da ne donose pogrešne odluke, da ne sprovode bilo kakve oružane akcije protiv ruskog naroda i ne izvršavaju nezakonita i izdajnička naređenja Jevgenija Prigožina već da preduzmu mere kako bi ga priveli.

FSB je takođe potvrdio i da je pokrenut krivični postupak protiv Prigožina prema članu 279 ruskog krivičnog kodeksa, a kako prenose mediji, za to je predviđena zatvorska kazna od 12 do 20 godina.

Oglasio se i komandant združenih snaga Rusije u zoni specijalne vojne operacije, general Sergej Surovikin koji se takođe obratio borcima Vagnera pozvavši ih da obustave svoja dejstva jer će protivnik to iskoristiti u svoju korist.

A to se prema izveštaju Ministarstva odbrane Rusije upravo i dešava. Naime, Ministarstvo je objavilo da ukrajinske vlasti, koriste upravo provokaciju osnivača vojne grupe Vagner Jevgenija Prigožina, i da trenutno dopremaju brigade za ofanzivu u pravcu Bahmuta (Artjomovska).

Prema video snimku iz Moskve, koji je objavljen na Jutjub kanalu “Kanal 13” može se videti i veliki plamen koji je buknuo kako se navodi u nekoj od vojnih jedinica u Moskvi.

Izvor: srbijadanas.rs

Check Also

Iznenada umro poznati pevač! Dobio srčani udar nasred bine

Prisutni su mu odmah pritrčali u pomoć, ali spasa nije bilo. Poznati pevač iznenada je …