ISPRAVKA NETAČNE TVRDNJE: TELO KOJE JE PRONAĐENO 45KM OD APATINA IPAK NIJE NESTALI DEČAK ANTONIO (9)

NAPOMENA:Nepoznati leš koji su u sredu ujutru pronašli hrvatski ribari, 45 kilometara nizvodno od mesta gde je pre deset dana Antonio ušao u Dunav i potonuo u reci nije telo nestalog dečaka Antonia kako su prvobitno preneli pojedini mediji u Somboru i Apatinu i čiji je sadržaj zlonamerno deljen društvenim mrežama, služeći se takvim informacijama i naš članak prvobitno je govorio o ovim netačnim navodima.

Ono što je napisano jeste da je telo nestalog dečaka (9) iz Apatina pronašli su ribari danas 45 kilometara od mesta gde je 29. maja ušao u Dunav i nestao u toj reci. Problem u navedenoj tvrdnji jeste što u trenutku plasiranja teksta informacije nisu bile potvrđene od strane nadležnih organa tj. nije urađen obdukcioni nalaz niti je u tom trenutku bilo potvrđeno da se radi o nestalom dečaku.

Takođe navedeno je da je osim njega, tada nestao i dečak (10) za kojim potraga i dalje traje.

U prvobitnom članku navodili smo kako se saznaje da su ribari pronašli telo mališana 45 kilometara nizvodno od mesta na kom su dečaci ušli u Dunav, što je u tom trenutku bila ne proverena informacija.

Podsetimo, dečaci su prošlog ponedeljka bili u školi, u prepodnevnoj smeni. Jedan je došao kući iz škole oko 14.30, ostavio je knjige, pa je sa drugim otišao da se vozi biciklom, ali od tada im se gubi svaki trag.

DOPUNA TEKSTA:

Činjenice koje potvđuju ispravku prvobitnog članka: Otac mališana, Zoran Mišković, se vratio iz Osijeka i potvrdio za Informer da to nije njegov sin. On je bio u tamošnjoj policiji, gde mu je dato na uvid dvadesetak fotografija i ni na jednoj nije prepoznao Antonia.

Ocu je tom prilikom uzeta i krv, kako bi se izvršila DNK analiza, što je uobičajena procedura u takvim slučajevima. Rezultati se očekuju narednih dana. Ovim su demantovane dezinformacije koje su prvobitno navedene. O svim daljim dešavanjima o konkretnom slučaju blagovremeno i provereno ćemo izveštavati.

Izvor: kurir.rs

Check Also

Vraća se obavezni vojni rok – ali neće svi morati da idu: Teško može da se izbegne, ali postoji čak 7 opcija

Obavezni vojni rok od 90 dana Vest o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka odjeknula je …