Putin dao misteriozni ultimatum Ukrajini! Situacija na frontu sa naglo pogoršala za Kijev: Sve je počelo da pada…

Ruski predsednik Vladimir Putin ponovo jasno izrazio stav Moskve u vezi s trenutnim sukobom, u obliku snažnog, neodređenog ultimatuma. Rekao je da je Rusija spremna na razuman kompromis, ali je naglasio da svaki ishod mora biti u korist Rusije i u skladu s realnošću na terenu, bez ikakvih ustupaka ili razmene.

Imajući u vidu Putinove reči, bez obzira šta kažu Zelenski i Zapad, ključna je situacija na terenu. Do subote, u sektoru fronta kod Selidova, borbe su se premestile u severozapadni deo grada, čime je oslobođenje grada bilo sve bliže.

Nakon pada odbrane Gornjaka, borbe su stigle do periferije Kurahovke, a sukobi za Novoselidivku su se nastavili.

Ruske snage su ušle u Bogojavlenku i zaobišle je sa juga, dok je front prema Kurahovu nastavio da napreduje.

Kurska avantura skupo je koštala ukrajinske snage i pretvorila se u pravu noćnu moru za njih.

Zapad je sve svesniji situacije i sada pokušava da se cenjka, dok iščekuje rezultate izbora u SAD. Istovremeno, Zelenski priprema nove planove. Prvi „plan pobede“ već je propao, pošto je, na primer, Šolc odbacio ključnu tačku – hitan ulazak Ukrajine u NATO.


Kraj! Sada je zaista gotovo! Americi stigle katastroflane vesti: Sve je završeno, ceo svet će osetiti...

NOVI MOMENTI

Period rasta američke ekonomije je završen, a na scenu stupa novi “superciklus” sa svojim specifičnostima, piše Linet Lopez u članku za Biznis insajder.

sledeća vest




Informer

Check Also

Zgodna žena i odbegla mlada i privatno: Džulija Roberts je ostavila verenika pre venčanja i otišla sa njegovim najboljim drugom

Čim se pomene njeno ime, ne treba puno prostora za priču. Ona je izuzetno uspešna …