"Моја мајка верује у Алаха, а мени је купила икону Свете Петке…" У кући Секе Алексић слави се и Бајрам и крсна слава

Певачица Сека Алексић гостовала је у емисији “Балканском улицом” где је са водитељком Весном Дедић разговарала на бројне теме. 

Јавност је већ упозната са тим да је Секина мајка исламске вероисповести, док су певачица и њена породица православци, међутим, како истиче, Сека поштује обе вере, чему учи и своје синове Јакова и Јована.

– Моја мама је мени у Липолисту купила једну малу икону Свете Петке и рекла да је то заштитница жена. Моја мама која је дакле муслиманка… Али моја мама је касније, када смо живели са очухом, спремала и славу. У нашој кући се спремао и Бајрам и дан данас је тако. Моја мајка наравно слави Бајрам, ја одлазим код маме, правимо ручак… Мислим, нема ту никакве разлике. Знам обичаје и једне и друге стране – рекла је Алексићева у емисији.

Veljko Piljikić, Seka Aleksić
Вељко Пиљикић, Сека Алексић / Извор: Инстаграм/принтсцреен/секаалексиц

Певачица је открила да је то нешто најлепше што човек може да научи, те да се кроз одрастање определила за Православље. Она додаје и да јој је неизмерно драго што њена деца могу да виде и осете најлепше од обе вере, а како каже, старији који има само осам година веома је добро упознат са тим.

– Моја мама је пустила да сама одлучим да ли ћу да се крстим или не. Нашу децу Вељко и ја учимо да је нана, они моју маму зову нана… Да је нана муслиманске вероисповести да верује у Алаха, да смо ми православци да верујемо у Господа Исуса Христа. То је људи све толико нормално и толико лепо – додала је она.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

"Gospodin iz Srbije ostao bez stanova zbog prevare na društvenim mrežama" Ne nasedajte na ovu, najčešću zamku!

Jovan Milosavljević iz Nacionalnog centra za prevenciju bezbednosnih rizika rekao je za RTS da se …