Zelenski: “Sledeće nedelje biće više paketa podrške Ukrajini”


Vesti

Svet

Zelenski: “Sledeće nedelje biće više paketa podrške Ukrajini”

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je večeras da bi sledeće nedelje trebalo da bude više diplomatskih vesti i paketa podrške Ukrajini.

Vladimir Zelenski
Vladimir Zelenski

Danas se pripremamo za rad sa partnerima za nedelju dana. Posebno sa našim evropskim partnerima sa onima koji nas podržavaju veoma fundamentalno i efikasno. Stvorili smo ovaj novi format saradnje Ukrajina plus zemlje Severne Evrope. I u okviru ovog formata, stalno povećavamo našu interakciju. Odbrambeni, politički, ekonomski. A u srcu svega ovoga je naša interakcija i način na koji vidimo život u Evropi. Onakva Evropa kakvu želimo da prenesemo budućim generacijama – rekao je Zelenski u večerašnjem video-obraćanju, prenosi agencija Suspilne.

Blic preporučuje

On je najavio pregovore sa članicama Nordijskog saveta.

Razgovaraćemo sa Nordijcima o novim principijelnim koracima koji mogu da povećaju pritisak na Rusiju za ovaj rat i u cilju poštene diplomatije. Tako da bi sledeće nedelje trebalo da bude više diplomatskih vesti i novih paketa podrške Ukrajini – rekao je Zelensiki.

Premijer Finske Peteri Orpo najavio je danas sastanak sa Zelenskim.

Radujem se susretu sa predsednikom Zelenskim na Nordijskom savetu u Rejkjaviku. Finska je jedna od najjačih pristalica Ukrajine u Evropi – rekao je Orpo.

Na zvaničnom sajtu Nordijskog saveta je takođe objavljeno da će predsednik Ukrajine učestvovati na sednici saveta, na kojoj će se obratiti članovima saveta u Rejkjaviku 29. oktobra.

Glavna tema ovogodišnjeg zasedanja je “Mir i bezbednost na Arktiku”.

Tokom posete Islandu, Zelenski će se imati bilateralne sastanke sa premijerima nordijskih zemalja.

(Tanjug)


Blic

Check Also

NAJBOGATIJA SRPKINJA NA VENČANJU IZGLEDALA KO PRINCEZA! Mladin brat tražio milion dolara po našem običaju, šeik opsovao na srpskom! Ovaj broj im je magičan

Jelena bin Drai godinama živi u idiličnom braku sa arapskim milijarderomSaida bin Draija. Zbog posla, …