Đilas u svađi sa celim svetom! Smeta mu što hvale Srbiju! Na crnoj listi Putin, Makron, Orban, Šolc, Amerikanci, Arapi…

Frustracije lidera SSP Dragana Đilasa zbog napretka Srbije narasle su toliko da je bukvalno objavio rat celom svetu.

Naime, ukoliko bilo koji svetski lider oda priznanje Srbiji kao suverenoj državi koja vodi samostalnu i nezavisnu politiku, i kada joj se oda priznanje za ekonomski napredak i bolje geopolitičko pozicioniranje u svetu, Draganu Đilasu prorade frustracije.

Poslednji slučaj u nizu napada na svetske lidere upućen je predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen koja je u petak bila u zvaničnoj poseti Srbiji. Đilas joj je zamerio što je, kako je napisao na društvenim mrežama, izgovorila hvalospeve o Srbiji. 

Predsednici Evropske komisije Đilas je poručio da će se za svoju slobodu izboriti sam i da neće nikome ništa dugovati, a zaboravlja organizovanu kuknjavu opozicije nakon debakla na poslednjim izborima koju su horski izveli njegovi pajtaši.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs

 

– Mi ćemo se za svoju slobodu izboriti sami i onda nikome ništa nećemo dugovati – poručio je Đilas na društvenoj mreži Iks.

Objavio rat celom svetu

Da je u fazu objave rata svima koji kažu bilo koju lepu reč o Srbiji, a u poslednje vreme, to su listom svetski lideri, od Vladimira Putina, preko Emanuela Makrona, Olafa Šolca, Muhameda bin Zajeda, kineskog predsednika Si Đinpinga i visokih zvaničnika  SAD-a, primetio je i Milenko Jovanov iz Srpske napredne stranke.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Jovanov kaže da se Dragan Đilas obraća svetskim liderima kao da su zaposleni u njegovoj firmi, ali kako ističe, sumnja da oni uopšte znaju za njega.

– Manji je problem što se vodećim svetskim liderima obraća kao da su zaposleni u Multikomu, ili da su deo kvazipolitičke skupine koju je okupio oko sebe, koju finansira i kojom bahato gospodari, jer sumnjam da oni kojima se obraća uopšte imaju pojma ko je on, pa Srbiji ne može da napravi štetu – napisao je Jovanov na društvenoj mreži Iks.

“Crna lista” sve duža

Takođe, Jovanov ističe da je Đilasov spisak sve duži, a jedini razlog za vređanje je zato što su se usudili da pohvale Srbiju, ili zato što su se sastali sa srpskim predsednikom.

– Nakon što je pre par dana izvređao Putina, Si Đinpinga, Makrona, Šolca, Muhameda bin Zajeda, Orbana, Erdogana i Kristofera Hila, Đilas se obrušio i na Ursulu fon der Lajen. Problem je što mu spisak postaje sve duži i što vređa ljude samo zato što su se usudili da Srbiju pohvale, posete, sa Srbijom sarađuju, ili samo imaju sastanak sa predsednikom Vučićem. Rečju, Đilasov gnev osetiće svako ko se usudi da ima viđenje suprotno njegovom – napisao je Jovanov.

Foto: ATA Images

 

Podsećamo, Đilas je svoju crnu listu svetskih lidera koji hvale Srbiju objavio u tajkunskom listu Nova, a tekst je objavljen 21. oktobra. Na listi su se našli: američki ambasador Kristofer Hil, francuski predsednik Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc, kineski predsednik Si Đinping, predsednik UAE Muhamed bin Zajed, predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i mađarski premijer Viktor Orban.

 




Informer

Check Also

Drama na Bjelašnici: Nestalo sedmoro ljudi, među njima i beba

Kako je napomenuto: “U grupi nema povređenih, ali nemaju adekvatnu opremu za duži boravak na …