Đurđev: Između EU i BRIKS-a Vučić se opredelio za Srbiju!

,,Oni koji od predsednika Srbije Aleksandra Vučića traže da izabere između Evropske unije i BRIKS-a ne razumeju da se on odavno opredelio samo za Srbiju i njene interese. Oni od njega zahtevaju da učini ono što su oni učinili, što zbog sopstvenog interesa, što zbog zabluda kojima robuju, a to je da bude u službi neke strane sile. Takvi ljudi moraju prihvatiti da postoji neko kome sve počinje i završava se sa srpskim državnim i nacionalnim interesima, a to su i Vučić i premijer Vučević” – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

On smatra da Vučić i Vučević trpe ogromne pritiske sa svih strana, ali da vode odgovornu politiku u skladu sa izbornom voljom građana Srbije. 

,,Jasno je da predsednik i premijer razumeju da preko 55% građana Srbije želi da vidi našu zemlju u BRIKS, zato se Srbija ne odriče saradnje i prijateljskih odnosa sa Rusijom i Kinom. Oni koji kažu da je Srbija okrenula leđa tim zemljama neka samo navedu jednu evropsku zemlju u koju je u poslednjih godinu dana došlo više ruskih i kineskih zvaničnika. Nema je” – precizirao je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige uveren je da Evropskoj uniji danas više treba Srbija nego obrnuto. 

,,Ovo više nisu 1990-e, ovo je vreme u kome Srbija može da trguje sa zemljama Latinske Amerike, Afrike i Azije koje su u usponu i razvoju. Prvi koji će to osetiti biće izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Tonino Picula koji će, kako je rekao predsednik Vučić, morati najpre da se kvalifikuje za razgovor sa njim, pa tek sve ostalo” – zaključio je Đurđev.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

"До данас имам статус расељеног лица" Исповести јавних личности рођених на Косову и Метохији – То је заиста болна тема, али и тема о којој никада не би требало да престане да се прича

Бројне јавне личности из Србије рођене су на Косову и Метохији, а ова биографска одредница …