Стручна спрема жена из породице Кулић: Нећете веровати шта је Марија завршила, а најмлађој кћерки је пошло за руком да ради и завршава факултет

Марију Кулић, позната је домаћој јавности још од емитовања ријалитија “Парови”, као мајка ријалити такмичарке Миљане Кулић. Касније и сама је била део ТВ формата “Задруга”.

Мајка је три кћерке Ане, Миљане и Тијане и живот је није мазио! 

Марија Кулић драсла је са мајком Споменком и братом Пецом, а оца Бранка, који је био алкохоличар и насилник, изгубила је са 12 година. 

У 45. години је сазнала да је оболела од канцера крајника, а у исто време преживљавала је драме са ћеркама – Тијана и Ана су имале удесе, док се Миљана борила за живот због операције смањења желуца. 

marija-kulić
марија-кулић / Извор: Србија Данас

Марија је судбоносно “да”, 13 година старијем, Синиши Кулићу изговорила чим је постала пунолетна, а годину дана касније добила је Миљану. 

Са 24 је родила Тијану, а после четири године и Ану. 

– Била сам зрела за своје године, па сам сама водила рачуна о деци. Миљана је била захтевно дете, стално јој је нешто фалило, па нисам спавала док није порасла. Поред свих обавеза сам и радила у свом драгстору. Синиша ми није помагао око деце, јер је ноћу радио, а дању спавао. Продавао је ауто-делове, држао је спортску кладионицу, билијар клуб, кафану… – открила је својевремено Марија Кулић. 

marija-kulić
марија-кулић / Извор: Србија Данас

Миљана је била најпослушније дете 

Мајка Кулићевих је својевремено проговорила о васпитању кћерки. 

– Код мене је морао да се зна ред! Миљана ме је највише слушала. Никада није закаснила, док су Тијана и Ана мољакале да остану дуже напољу. Синиша није био строг, али није волео да се провокативно облаче. Говорила сам му: “Пусти их, кад ће ако неће сад. Важно је да им нису голе с*се и да им се не види д*пе.” 

Miljana Kulić
Миљана Кулић / Извор: М.М.Антонио Ахел/АТА Images

Иако је Миљана била најпослушније дете, Марији је задала највише главобоља. Једна од њих била је када јој је саопштила да улази у ријалити “Малдиви”, који је био почетак њене ријалити каријере, која је дуга већ деценију. 

– Била сам против тога, али нисам могла да је спречим јер је имала 19 година. Одувек ју је привлачио јавни живот. Док је била млађа, често смо одлазили у комшилук код једне баке. Тамо су њих две гледале “Звезде Гранда”, а бака би јој рекла: “Миљана, зашто не нађеш неког дечка попут Душана Свилара? Види како је фин и васпитан.” Моја ћерка је то буквално схватила и почела да опседа јавне личности. Када сам сазнала за то, одвела сам је код психијатра да видим зашто је залуђена људима са телевизије. Дане је проводила размишљајући о њима. Било је страшно. Али када је ушла у ријалити, престала је са тим – својевремено је открила Марија Кулић, чије ћерке су свака на свој начин и у различитим сверама постале успешне.

Образовање жена из породице Кулић

Премда Миљана Кулић може да се похвали погатим ријалити стажом, школовање ове младе Нишлијке је под великим знаком питања.

Кулићева је у више наврата 2018. године у ријалитију “Задруга” истицала да је студент Правног факултета, међутим, то није била истина.

Sestre Kulić
Сестре Кулић / Извор: Инстаграм/принтсцреен/маријакулиц_мтаз

Упитно је да ли Миљана и завршила средњу школу, а такмичар “Парова” су је често прозивали што није завршила Правно-биротехничку школу, него ју је напустила након две године и запослила се као конобарица.

Средња сестра, Тијана Кулић, завршила је Економски факултет, како је открила својевремено Миљана.

А најмлађа Ана Кулић, успешно балансира посао и студије на Филозофском факултету (детаљније ОВДЕ). 

Образовање Марије Кулић

Мајка сестра Кулић, Марија, била је одличан ђак у Основној школи “Коле Рашић”. 

Разредном старешини Петру Савићу, који је предавао српски језик, била је миљеница јер је најбоље писала саставе. 

– Увек је узимао мој писмени задатак да би осталима показао како треба да се пише. Много сам волела школу, толико да последњег дана зимског распуста не бих спавала целе ноћи, већ бих преседела на фотељи чекајући да сване, како бих кренула на часове. Све предмете сам волела, осим математике. Мучила сам се да бих добила петицу. Али увек бих научила, никада нисам преписивала од других, нити сам дала да од мене преписују. Тужакала сам децу која то раде. 

Marija Kulić
Марија Кулић / Извор: АТА images

После основне, уписала је средњу правно-пословну, у којој је била одлична све док није почела да излази са другарицама. 

– Волеле смо да се окупимо и играмо карте. Тада сам мало попустила са школом, па сам била врлодобра. У другој години средње сам се заљубила. Он ми је био први момак. 

Годину дана касније упознала је будућег супруга Синишу Кулића. Имала је само 17 година када је упловила у везу у којој је већ три деценије.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Хитно оглашавање Османа Карића након сазнања да се Анели свиђа Стефан – "Нису му одолеле ни горе жене"

Тренутна такмичарка “Елите 8” Анели Ахмић након неуспеле романсе са Матејом Матијевићем донела је одлуку …