Kada život postane težak koliko bi mogao i ne vidite bolje sutra na horizontu, koja je jedina stvar zbog koje se nadate izlečenju? Mnogi bi rekli da je to vera.

Za Džuli Kemper i njenog sina Landona vera se pokazala kao spasitelj i iscelitelj. Ali što je najvažnije i neverovatno, Landon se našao u nizu događaja koji su mu promenili život.

Kao dete, doživeo je fatalnu nesreću, ali se čudom vratio u život i više nikada nije bio ista osoba.

decak-se-vratio-iz-mrtvih-foto-printscreen-2.jpg
Printscreen Youtube / The Club 700 

Jednog nedeljnog jutra, 1997. godine, Džuli Kemper, njen suprug Endi i osmogodišnji sin Landon vraćali su se iz crkve kada su doživeli saobraćajnu nesreću. Endi je poginuo, spasioci su stabilizovali Džuli, a Landona su izvukli iz zadnjeg dela automobila. Nije disao.

Dok su hitno prevezeni u bolnicu, Landon se vraćao u život i gubio dah. Lekari nisu polgali mnogo nade u njegov opstanak. Džuli je kasnije obaveštena da će Landon, ako preživi, imati oštećenje mozga i da nikada u životu neće moći sam da hoda, priča ili jede.

“Bila sam toliko očajna da je to bilo u redu. Podnela bih to samo da ga imam. On je bio sve što sam imala,” rekla je ona.

Posle sahrane svog muža osećala se napuštenom od Boga. Takođe mu se požalila da ih nije zaštitio kada je trebalo da budu spaseni.

decak-se-vratio-iz-mrtvih-foto-printscreen-3.jpg
Printscreen Youtube / The Club 700 

“Bila sam veoma razočarana, slomljenog srca. A kada sedim na sahrani, zezam se oko Boga. Ne razumem zašto se ovo dogodilo. Ne razumem zašto nije poslao anđele da nas zaštite. Ali već u sledećem dahu se molim Njemu kao što sam se ikada u životu molio da Landon preživi,” rekla je Džuli.

Posle dve nedelje u komi, Landon je otvorio oči i začudo nije imao oštećenje mozga. Čak i u ovom srećnom i emotivnom trenutku, Džuli je znala da mora da obavesti Landona o njegovom ocu.

“Imao je ožiljke na licu. A glava mu je bila puna bola. I nisam više želela da ga povredim. Pa sam pitala Landona “Da li znaš gde ti je tata?” A on mi je rekao: “Da, znam gde je. Video sam ga na nebu”.

Sada već odrasli, Landon o svom povratku iz mrtvih kaže:

“Sećam se da sam mogao da vidim svog tatu i njegovog prijatelja Olana Palmera koji je preminuo manje od mesec dana pre njega, takođe u saobraćajnoj nesreći, i Olanovog sina Nila Palmera koga je pregazio četvorotočkaš godinama ranije. I bilo je smešno jer se sećam svih nas kao da stojimo na trgu. Nikada niko od nas nije rekao ni reč jedno drugom, ali smo svi stajali tamo,” rekao je Landon.

decak-se-vratio-iz-mrtvih-foto-printscreen-1.jpg
Printscreen Youtube / The Club 700 

Džuli je dodala da je njegova rečenica zaledila i da nije mogla da veruje šta se dogodilo.

“Pogledao me je i rekao: “O, mama, usput, zaboravio sam da ti kažem. Video sam vaše drugo dvoje dece.” I samo sam ga pogledala jer nisam bila sigurna o čemu priča. Ali imala sam dva pobačaja pre nego što se Landon rodio. I video ih je na nebu. Nikada to nismo delili sa Landonom. Nije znao da smo pre njega izgubili dvoje dece,” pamti i seća se njegova majka.

Lendon je takođe rekao da kada je neko u raju poznaje i razume ljude.

Znao sam da su to moja braća i sestre iako mi niko nikada nije rekao za njih. Samo što si na nebu, pretpostavljam da znaš – znaš svoje ili znaš ko su svi,” sećao se on, prenosi CBN.

Štaviše, otkrio je da je video Isusa i da ga je zamolilo da se vrati na Zemlju i bude dobar hrišćanin.

Bilo je to skoro kao da trejler filma u kom možete da vidite samo određene delove stvari. Isus mi je došao i rekao mi da moram da se vratim na zemlju i da budem dobar hrišćanin i da pričam drugima o Njemu,” prisetio se Landon.

Danas, kroz svoja iskustva tugovanja i njenu knjigu “Vera”, Džuli i Lendon pomažu ljudima kojima je potrebna nada.

decak-se-vratio-iz-mrtvih-foto-printscreen-4.jpg
Printscreen Youtube / The Club 700 

“Nisam razumela 1997. godine, znate, zašto Bog nije poslao anđela. Ali znam da su tamo bili anđeli,” rekla je Džuli i dodala:

“I znam da smo bili zaštićeni i da živimo ono što je Njegov plan za nas. Umesto da ostanem zaglavljena u tuzi ili umesto da ostanem ljuta na Njega, uspela sam da iskoristim ovu priču da pomognem drugima da ne daju i da zadrže svoju veru na svom tugom,” zaključila je Džuli.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

02:10
U OVOM SRPSKOM SELU LEŽI CELA ISTORIJA BALKANA: Kroz njega su prošli Kelti, Rimljani, Turci, Huni, Austrougari i Nemci! Izvor: Kurir televizija