Izrael zadao krucijalan udarac Iranu? Satelitski snimci otkrivaju razmere napada, pogođena vojna nuklearna postrojenja? (VIDEO)

Pogođen je ogroman vojni kompleks kod Teherana. Do procena zasnovanih na satelitskim snimcima odvojeno su došli bivši inspektor UN-a za oružje Dejvid Olbrajt i istraživački analitičar u Vašingtonu, Deker Ivlit.

Rojtersu su rekli da je Izrael pogodio zgrade u Parchinu, ogromnom vojnom kompleksu u blizini Teherana. Ivlit je istakao da je Izrael takođe napao Khojir, veliki objekat za proizvodnju projektila u blizini Teherana. 

– Značajno ugrožena sposobnost Irana za masovnu proizvodnju projektila. 

Rojters je u julu izvestio da se Khojir značajno širi. On je naglasio da su izraelski napadi mogli “značajno ugroziti sposobnost Irana da masovno proizvodi projektile.”

Olbrajt je za Rojters rekao da satelitski snimci pokazuju da je Izrael oštetio tri zgrade, uključujući dve u kojima se mešalo čvrsto gorivo za balističke projektile.Uništene su tri zgrade za mešanje goriva za projektile. Deker je naveo da snimak Parchina komercijalne satelitske kompanije Planet Labs pokazuje da je Izrael uništio tri zgrade za mešanje čvrstog goriva balističkih projektila i skladište u prostranom kompleksu.

Snimci Planet Labs-a takođe su pokazali da je izraelski napad uništio dve zgrade u kompleksu Khojir gde se mešalo čvrsto gorivo za balističke projektile, rekao je.

Ograničenom operacijom, Izrael je možda značajno ugrozio sposobnost Irana da masovno proizvodi projektile i otežao probijanje izraelske raketne odbrane pri svakom budućem iranskom raketnom napadu, dodao je.

– Čini se da su napadi vrlo precizni – rekao je.

Srbija Danas/Index

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Srušena “NAJVEĆA MUŠKA JAZBINA” u Britaniji: Milioner završio u zatvoru, tužile ga komšije (FOTO, VIDEO)

Vesti Svet Srušena “najveća muška jazbina” u Velikoj Britaniji: Milioner u zatvoru, tužile ga komšije …