Kao pred Berlinom 1945. godine! Putin spremio 200.000 vojnika, tenkove, haubice… Vojska čeka naređenje, imaju samo jedan cilj!

Nedavno su objavljeni podaci o koncentraciji ruske vojske od 200.000 vojnika na jugu Ukrajine, uz podršku hiljada tenkova, samohodnih haubica i borbenih vozila pešadije, što čini snažnu vojnu formaciju usmerenu ka Zaporožju i Dnjepropetrovsku.

„Trenutni odnos artiljerijskih granata na frontu iznosi 1 prema 2, dok je na početku godine bio 1 prema 7, a tokom leta 1 prema 3“, navode ruski izvori.

Ova velika koncentracija ruskih snaga podseća na pripreme za osvajanje Berlina 1945. godine, s tim što je sada meta Kijev.

Plan je, prema izveštajima, doći do predgrađa ukrajinske prestonice, okončati konflikt i nastaviti s ekonomskim planovima, što je takođe bilo tema sastanka zemalja BRICS-a.

Kako javljaju ratni dopisnici, ruske trupe probile su ukrajinsku odbranu i preuzele kontrolu nad polovinom Selidova, postavljajući svoju zastavu na višespratnice.

Ukrajinski vojni zvaničnici i analitičari u Kijevu sve češće ukazuju na teškoće s kojima se suočava ukrajinska vojska i značajno napredovanje ruskih snaga.

Ruske jedinice nastavile su napredovanje u centru Selidova, zauzimajući pozicije duž železničke linije ka Višnevom i u oblasti rudarske deponije povezane sa selom.


EU i G7 doneli opasnu odluku protiv Rusije! Moskva neće sedeti skrštenih ruku: Zelenski sada dobija ovu mogućnost...

KRITIČNO

Evropska komisija saopštila je da su EU i partneri iz Grupe sedam (G7) postigli konsenzus da Ukrajina može da otplaćuje zajmove prihodima ostvarenim od zamrznute imovine Rusije.

sledeća vest




Informer

Check Also

(VIDEO) PLETENICA DO ZADNJICE Seka Aleksić u sakou i patikama na aerodromu: Svi se okretali i gledali njenu frizuru

Zabava Seka Aleksić u sakou i patikama na aerodromu: Svi se okretali i gledali njenu …