EMILIJA (4) UMRLA NAKON INTERVENCIJE KOD ZUBARA Doktor joj ubrizgao kontaminirani anestetik, dobila TROVANJE krvi


Vesti

Svet

Emilija preminula od trovanja krvi: Anesteziolog osumnjičen da je zamalo ubio još troje dece

Gerald V. je optužen da je ubrizgao kontaminirani anestetik maloj Emiliji, a još troje dece umalo je stradalo od njegovih postupaka

Tužilaštvo zahteva da Gerald V. bude smešten u pritvor i da mu se doživotno zabrani bavljenje medicinom

Doktor, koji se sumnjiči za smrt male Emilije koja je preminula nakon posete zubaru, suočava se sa doživotnom robijom zbog nesavesnog lečenja.

.Foto: Matthias Schrader / Tanjug/AP

.

Mala Emilija preminula je u septembru 2021. godine u 4. godini prilikom posete zubaru kada joj je, kako se sumnja, anesteziolog Gerald V. (67) iz Hesena ubrizgao kontaminirani anestetik tokom lečenja zuba. Još troje dece umalo je stradalo od njegove ruke.

Blic preporučuje

Emilija je preminula od posledica trovanja krvi u zubarskoj ordinaciji jer je Gerald V. navodno sprečio da na vreme primi adekvatnu medicinsku pomoć.

“Nemoj da praviš dramu što je deci loše”

Kako piše Bild, Gerald V. se tereti da je pokušavao da prikrije svoje postupke i stravične propuste u higijeni tako što nije dozvoljavao da se deca odvedu u bolnicu iako su bila u kritičnom stanju, budući da je bio svestan da je sve teže dokazati sepsu kako vreme protiče.

Anesteziolog se tereti za ubistvo iz nehata i pokušaj ubistva još troje dece.

Prema navodima optužnice, Gerald V. je zabrinutom kolegi stomatologu rekao “da ne pravi dramu” što je deci loše. Veruje se da bi mala Emilija preživela da je primila lekarsku pomoć na vreme.

Od ranije poznat policiji

Na suđenju se saznalo da je Gerald V. od ranije poznat organima gonjenja i da je ranije protiv njega bila podneta krivična prijava zbog smrti jedne pacijentkinje u Manhajmu 2019. godine. On je optužen da je sredovečnu ženu uveo u opštu anesteziju, a da nije pravilno pratio njene vitalne funkcije.

Tokom suđenja za smrt devojčice, advokat optuženog je rekao da je njegov klijent verovatno “nesvesno imao propuste u higijeni”.

Advokat je rekao da je njegov klijent pokušavao da spasi život devojčice, te da ne postoje dokazi da je dete ubio sa namerom ili da je pokušao da zataška propust. Kako je navedeno, Gerald V. je ponudio da porodici preminule devojčice isplati 20.000 evra odštete, piše Bild.

Očekuje se da će sledeće nedelje biti izrečena presuda, a kako tužilaštvo strahuje da bi Gerald V. mogao da pobegne uoči izricanja presude, zahtevano je da bude smešten u pritvor i da mu se doživotno zabrani da se bavi medicinom.

(Telegraf)


Blic

Check Also

Стручна спрема жена из породице Кулић: Нећете веровати шта је Марија завршила, а најмлађој кћерки је пошло за руком да ради и завршава факултет

Марију Кулић, позната је домаћој јавности још од емитовања ријалитија “Парови”, као мајка ријалити такмичарке …