Hitno! Strani plaćenici beže sa fronta! Tražili evakuaciju iz ključnog grada: Rusi pokrenuli sveopštu ofanzivu na Časov Jar!

Latinoamerički plaćenici, koje je Kijev prebacio da brane Časov Jar, traže evakuaciju, prenose borci ruske vojne grupacije “Jug”, pozivajući se na radio-presretanja, saznaje RIA Novosti.

– Mnogo puta smo presreli njihove molbe za evakuaciju. Poznato je da među njima ma ranjenih –izjavio je jedan ruski vojnik.

Borci grupacije “Jug” ranije su RIA Novosti dostavili snimke presretnutih radio-razgovora plaćenika iz Kolumbije.

– Ova dosadna artiljerija nikako da stane — granate, RPG-ovi, minobacači… Nisam mogao spavati cele noći. Još me boli noga, kao da je hoće odvojiti. Nismo u stanju da uništimo ovu zgradu. Sve smo to videli, ali smo svi ozbiljno istrošeni. Istrošeni i užasno nam je hladno. Hladno nam je. Na kraju smo snaga. Potrebna nam je podrška. Podrška ljudstva i evakuacija ovog ranjenog – rekao je jedan od plaćenika u radio-presretanju.

Ranije je jedan vojnik grupacije “Jug” izjavio za RIA Novosti da je kolumbijski plaćenik Galindes Guamanga Džejms Arbej, koji se borio na strani OSU, likvidiran od strane ruskih snaga kod Časova Jara, grada u Donbasu gde se vode intenzivne borbe.

Časov Jar je grad u Donjeckoj Narodnoj Republici sa velikim operativno-strateškim značajem. Nalazi se na dominantnoj uzvišici koja otvara put ka najvećoj aglomeraciji u DNR koja je još pod kontrolom OSU — Slavjansko-Kramatorskoj, kao i ka Konstantinovki.


Apsolutni šok za Zelenskog! Čekao rakete iz SAD, a oni ih odneli na ovo mesto: Moćni sistem već spreman da gađa, ali ne Ruse!

THAAD

Američka vojska je u kratkom roku rasporedila u Izraelu napredni antiraketni sistem THAAD, izjavio je danas američki sekretar za odbranu Lojd Ostin i dodao da je cilj tog poteza jačanje odbrane Izraela nakon što je Iran ispalio više od 180 balističkih raketa na tu zemlju.

sledeća vest




Informer

Check Also

Ispušta otrovne materije čak i kada je isključen: Jedan uređaj iz kuhinje pravi je „tihi ubica“

Sve veći broj istraživanja pokazuje da šporeti na plin ispuštaju otrovna jedinjenja čak i kada …