Najbolnija smrt u istoriji medicine! Umirao je 83 dana i preklinjao lekare da mu prekrate muke (VIDEO)

Japanac Hisaši Ouči, koji je stradao tokom nuklearne katastrofe u Japanu 1999. godine, imao je mučnu smrt, najbolniju ikada zabeleženu u istoriji medicine.

Hisaši Ouči je pretrpeo najtežu i najbolniju smrt u istoriji medicine. Pretrpeo je užasne povrede kao rezultat nuklearne katastrofe u Japanu u septembru 1999. godine. On je umirao 83 dana, a teške povrede koje je pretrpeo uzrokovale su da plače krv, kao i da mu se topi koža.

Ouči je bio odgovoran za prečišćavanje uranijum oksida u postrojenju za preradu nuklearnog goriva “Tokaimura”. Njegov običan dan na poslu brzo se pretvorio u noćnu moru.

Katastrofa se dogodila slučajno

Ouči  i dvojica saradnika slučajno su pokrenuli oslobađanje radijacije iz nekontrolisane nuklearne lančane reakcije, što je izazvalo nezamislivo uništenje. Radnici su planirali da sipaju uranijum u ogroman metalni kontejner, a Ouči je pomagao svom kolegi u opasnom zadatku.

Posle smrtonosne i destruktivne pogrešne procene, štetna tečnost je dostigla „kritičnu tačku“, a Ouči je bio taj koji je snosio najveći teret radioaktivnog oslobađanja.

Foto: Shutterstock

 

Strašne tegobe nakon štetnog zračenja

Nakon što je u početku patio od opekotina, vrtoglavice i snažnog povraćanja, Ouči nije mogao da predvidi agoniju onoga što se sledeće dogoditi. Nakon što je bio izložen zračenju i to u četiri puta većoj dozi od one koja se smatra smrtonosnom, intenzitet Oučijevog bola se samo pogoršao, a on je imao poteškoća sa disanjem. 

Ouči je odmah prevezen u Univerzitetsku bolnicu u Tokiju, gde je ustanovljeno da ima izuzetno nizak broj belih krvnih zrnaca. Opsežna presađivanja kože i višestruke transfuzije krvi su bile neophodne. Lekarski izveštaji su zabeležili da je Ouči plakao krv, kao i da je očajnički molio lekare da prestanu da ga leče i da mu prekrate muke. 

Dve nedelje nakon incidenta, Ouči više nije mogao da jede, pa je hranu morao da dobija intravenozno. Uprkos svemu tome lekari su uspeli da održe Oučija  u životu, čak i uspešnom reanimacijom nakon prestanka rada srca.

Ali, 83. dana je Oučijevo tijelo konačno otkazalo. Preminuo je uslijed višestrukog zatajenja organa, nakon što je gotovo tri meseca patio i trpeo nesnosne bolove.

Podsetimo, pisali smo ranije o otkrićima lekara, o tome kroz koje sve faze prolazi osoba koja umire.


Srbi ga obožavaju! Glumica Anđela Jovanović dala sinu biblijsko ime moćnog značenja

Lajfstajl

Mlada glumica Anđela Jovanović se nedavno porodila, a sinu je dala ime moćnog značenja.

sledeća vest




Informer

Check Also

Продукција ушла на капије Шимановаца, чак троје људи на удару због ОВОГА – ванредна ситуација у Белој кући

Као и сваке суботе увече, номинације су вечерас биле у главном фокусу свих тренутних такмичара …