Novi detalji masovnog ubistva: Dečak ubica pokušao da krivicu prebaci na brata, sestra na kraju sve otkrila

Tinejdžer je optužen je za pet teških ubistava – dve odrasle osobe i troje dece, kao i za ranjavanje jedne devojčice, saopštila je policija. 

On je ubio svoje roditelje, dva brata od devet i 13 godina, i sedmogodišnju sestru, a po jednoj tački optužnice suda, on je optužen i za pokušaj ubistva zbog pucanja i ranjavanja svoje 11-godišnje sestre, navodi se u dokumentima.

Nakon obavljenih obdukcija utvrđeno je da je svih pet žrtava umrlo od prostrelnih rana. 

Ubica lažirao priču

Prema saopštenju tužilaštva, osumnjičeni je nešto pre pet sati u ponedeljak pozvao policiju sa lažnom pričom da je njegov trinaestogodišnji brat “upravo upucao celu njihovu porodicu i izvršio samoubistvo” u porodičnoj kući u Fol Sitiju u blizini Sijetla.

Sestra jedina preživela i svedok tragedije

Međutim, otprilike u isto vreme, policija je primila poziv komšije. On je rekao da je 11-godišnja devojčica, kako se ispostavilo kasnije sestra osumnjičenog, dotrčala do njegove kuće i da je krvarila od nečega što je izgledalo kao prostrelna rana, navodi se u dokumentima.

Devojčica je optužila svog petnaestogodišnjeg brata za ubistvo cele porodice. Ona je dispečerima rekla da je i nju upucao brat, ali da je ona zadržala dah i pokušala da se pravi mrtva.

U bolničkom razgovoru sa detektivima kasnije tog dana, devojčica je identifikovala vatreno oružje korišćeno u pucnjavi kao srebrni pištolj “Glok” njenog oca. U sudskim dokumentima nije se spekulisalo o motivu. 

 Tinejdžer ubica će se suočiti sa kaznom od 25 godina do doživotnog zatvora ukoliko bude prebačen na sud za odrasle.

Srbija Danas/CBS News

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Шок: Огласила се Анита након Маториног емотивног бродолома – ове речи боле

Љубавни однос између некадашњих ријалити учесница Стефани Грујић и Јоване Томић Маторе, који је започео …