“TO JE MALO PATETIČNO, ALI DOBRO ZVUČI” Vučić o predsedničkoj trci u SAD: Kamala “izvukla” Bijonse, jedan Trampov intervju imao 10 MILIONA PREGLEDA


Vesti

Politika

Vučić o izborima u SAD: Bijonse podržala Kamalu Haris, Trampov intervju imao 10 miliona pregleda

Strašno je dobra kampanja, izvanredna, i jednih i drugih u poslednjih sedam dana. To je sudar svetova… Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovako opisuje predsedničku kampanju u Sjedinjenim Američkim državama (SAD). Kaže i da je kandidat za predsednika SAD Donald Tramp imao dobre poteze, ali i kandidatkinja demokrata Kamala Haris koju je javno podržala i svetski poznata pevačica Bijonse na predizbornom mitingu u Hjustonu.

.Foto: TV Prva / screenshot

.

Ona je uspešno dovela Bijonse, a neko joj je pametno rekao šta da kaže. Strašno je dobra kampanja, izvanredna, i jednih i drugih u poslednjih sedam dana, i to je sudar svetova. Bijonse koja dođe i kaže “ja nisam ovde kao poznata ličnost, nisam ovde kao pevačica, ja sam ovde kao majka”. To je pomalo i patetično, ali dobro zvuči jer Kamala se trudi da žensko biračko telo izvuče, da ostavimo po strani sve rasne, nacionalne i druge razlike – rekao je Vučić danas gostujući na TV Prva.

Blic preporučuje

Kamala Haris i Bijonse

Foto: Annie Mulligan / Tanjug/AP

Kamala Haris i Bijonse

Kaže i da preko voditelja podkasta Džo Rogana Tramp hoće što više muškaraca da izvuče da bi glasali za njega, i da bi osigurao pobedu.

– Vidim da je (Tramp) kod Džo Rogana za sat vremena imao deset miliona pregleda. To je velika promena, jer je Džo Rogan najpopularniji podkaster, koji je bio najveći kritičar Trampa, a sada je odjednom na Trampovoj strani – naveo je Vučić.

Donald Trampa

Foto: PowerfulJRE / youtube

Donald Trampa

On se osvrnuo i na to što, kako kaže, “Los Anđeles Tajms” sada prvi put nije izašao sa podrškom demokratskom kandidatu, ali i ukazao na činjenicu da da Džef Bezos, koji je vlasnik “Vašington posta”, nije dao svojim urednicima da se izjasne na Kamalinu stranu.

Brus Springstin je podržao Kamalu, ali to je uobičajeno, to im ništa novo ne donosi. Ovo sa Bijonse je bilo značajno, sa Tejlor Svift naravno najznačajnije, ali je Trampov intervju kod Džo Rogana nešto što je izuzetno važno. Tramp je imao dobru kampanju i sa McDonald’som, a i sa svim drugim stvarima – ocenjuje Vučić.

“Tramp ima poluge uticaja na Zelenskog”

Kako je kazao, “ako Donald Tramp pobedi, on ima poluge uticaja na Zelenskog, nema nikakve sumnje”.

– Kako god se Zelenski bunio ili ne, on će morati da posluša. A šta ćemo da radimo ako Putin kaže “ne”? Pitanje je šta će da bude sadržaj onoga što Tramp kaže. Šta će da bude ako Kamala pobedi? Ja sam sasvim siguran da ako ona pobedi, neće ići na puni kontinuitet politike Džo Bajdena koja je bila dobro poznata stvar, šta god ljudi govorili, što je neretko veoma dobra stvar – kaže Vučić.

Koga Srbi podržavaju

Rekao je i da većina u Srbija navija za Donalda Trampa, ali iz emocionalnih, a ne racionalnih razloga.

– To ne govori loše o nama, ali onaj koji se bavi politikom i donošenjem odluka mora to da prenebregne, i ne sme na takav način da se prema tome odnosi – naveo je Vučić.

Kako je kazao, “imamo dve nepoznate iz SAD. Jednu manje nepoznatu i jednu više”.

– Evropska unija je imala prošle nedelje veliki sastanak o tome šta ako Tramp pobedi. Mi ćemo se naredne nedelje pripremiti za obe varijante, imaćemo sastanak od 10 sati i da se spremimo – kaže Vučić.

Sve o izborima u Americi 2024. možete pratiti na sajtu “Blica”.


Blic

Check Also

"VARA TE?, PA ŠTA? KAD SI GOVEDO LOGIČNO JE DA IMAŠ ROGOVE" Bivša žena Željka Joksimovića napravila haos na mrežama, svi se pitaju samo jedno

Pevač Željko Joksimović bio je oženjen Vesnom Joksimović, s kojom ima ćerku Minu. Pre skladnog …