Prelepu Elizabetu sa Kosova MAJKA JE OSTAVILA U PODRUMU ČIM JU JE RODILA: Danas živi “američki san” i čeka bebu, a zbog jedne stvari se i dalje vraća u Srbiju (FOTO)


Vesti

Beograd

Prelepu Elizabetu sa Kosova majka ostavila u podrumu nakon rođenja, usvojila ju je divna porodica, a danas živi američki san i čeka sina

Elizabeta Ždralo danas živi u San Dijegu, a pre više od 30 godina, kao tek rođena beba, ležala je u podrumu jedne kuće u Gnjilanu. Njen plač čuli su prolaznici koji su je umotali u ćebence, nahranili i odneli u bolnicu kako bi tamo dočekala novu porodicu koja je želi i koja je neće napustiti. Teško detinjstvo učinilo ju je još jačom, a sada je mlada trudnica i čeka svog sina koji bi trebalo da dođe na svet u martu sledeće godine.

.Foto: Ustupljene fotografije

.

Elizabeta je nasmejana, uspešna žena i medicinska sestra koja s ponosom priča o teškom detinjstvu. Majka ju je ostavila na rođenju u podrumu, pronašli su je slučajni prolaznici, a onda je prebačena u Zvečansku, gde je ostala sve dok nije došla porodica koja želi da je usvoji.

Blic preporučuje

Ipak, ta porodica stigla je i brže nego što se nadala. Rade i Radmila Kasić nisu mogli da imaju svoju decu, a čim su ugledali malenu devojčicu znali su da će svu svoju ljubav pokloniti njoj.

.

Foto: Privatna arhiva

.

Ime dobila po princezi Karađorđević

“Moji roditelji su se upoznali u Čikagu. Tata je bio fudbaler iz Dalmacije, a majka iz Leskovca. Njih dvoje nisu mogli da imaju svoju decu, pa su pronašli mene. Zanimljivo je to da su dobili dozvolu da me usvoje baš na dan kada sam rođena. Majka je tada razgovarala sa princezom Elizabetom Karađorđević, koju u Srbiji znaju kao Jelisavetu, i ona im je mnogo pomogla da me usvoje, a po njoj sam i dobila ime. Pre toga, imala sam samo prezime Subotić koje sam dobila u bolnici, jer sam pronađena u subotu – počinje za “Blic” svoju filmsku priču lepa devojka iz San Dijega.

Elizabeta nije ni sanjala da će sa svega nekoliko meseci postati lice sa TV ekrana. Čim je proces usvajanja završen, Rade i Radmila odveli su je u San Dijego, u novi dom. Ipak, cela dijaspora čula je za priču promrzle bebe sa KiM, te su aerodrom preplavile kamere i novinarske ekipe.

Biološke roditelje nije našla, ali je upoznala devojku sa istom životnom pričom

Iako nikada nije upoznala svoje biološke roditelje, kako je odrastala, u Elizabeti je rasla i želja da sazna zbog čega je majka morala da ode. Da dobije delić slagalice koji nedostaje. Nažalost, potraga je svaki put bila neuspešna, ali je Elizabeta našla prijateljicu koja je prošla kroz vrlo sličnu situaciju.

– Tražila sam ih svuda, najviše po Fejsbuku, ipak, bilo je neuspešno. Međutim, našla sam Milicu Mršulju sa kojom sam počela da se dopisujem. Ispostavilo se da smo obe rođene i ostavljene od strane bioloških roditelja u istom gradu, u Gnjilanu. Nakon toga smo se i lično upoznale u Beogradu, a ostalo je istorija – kaže Elizabeta Ždralo kroz osmeh.

.

Foto: Privatna arhiva

.

Htela da usvoji bebu iz Zvečanske, a onda joj je sreća osmehnula

Ipak, Elizabeta nikada nije zaboravila mesto u kom su joj pružili topao dom onda kada to niko nije učinio. Nekoliko puta odnosila je humanitarnu pomoć Zvečanskoj, a do skoro je htela i da ona i njen suprug žele da usvoje bebu baš odatle.

.

Foto: Privatna arhiva

.

– Želim tako da uzvratim za ono što je meni pruženo kad sam bila mala, jer bez tih ljudi ne bih imala život koji sada imam – rekla je ona ranije.

Ipak, pre nekoliko meseci, Elizabeta je saznala da je trudna. Čeka dečaka, a termin porođaja trebalo bi da bude u martu. Iako će se ostvariti kao majka, ne isključuje mogućnost da se vrati u Zvečansku i usvoji još jedno dete, kako bi ostvarila ono o čemu je dugo sanjala, ali i pomogla nevinom detetu koje su roditelji napustili.

Ipak, Elizabeta nikada do sada nije uspela da upozna svoj rodni grad. Ovog leta ona je posetila Srbiju, skoro mesec dana provela je u Beogradu, ali i dalje čeka da se vrati i obiđe Kosovo i Metohiju, kao i grad iz kog je potekla.


Blic

Check Also

6 popularnih kućnih predmeta sadrže otrovne hemikalije i mogu da uzrokuju zdravstvene probleme, bacite ih odmah

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju potrošače da izbegavaju svakodnevne proizvode poput određenih sredstava za čišćenje domaćinstva jer …