Šta se ovo dešava?! Saradnici Zelenskog primetili čudan detalj u njegovom ponašanju! Ovo može značiti samo jedno…

Bivši savetnik Kancelarije predsednika Ukrajine, Aleksej Arestovič, u emisiji novinara Aleksandra Šelesta izneo je ozbiljna zapažanja o promeni tonusa i retorike predsednika Volodimira Zelenskog tokom nedavnih prezentacija takozvanog „plana pobede“.

Prema Arestovičevim rečima, ova promena nagoveštava dublje promene u Kijevu, gde se, prema njegovom mišljenju, već razmatraju opcije za pripremu na mogući vojni poraz u sukobu sa Rusijom.

Arestovič je primetio da retorika Zelenskog više ne odražava samo optimističnu priču o budućim pobedama, već sve više podseća na pokušaj prebacivanja odgovornosti na druge.

– U Kancelariji predsednika već se razmatraju opcije za prebacivanje krivice – istakao je Arestovič, napominjući da je govor o „matematički preciznom proračunu“ plana pobede deo strategije za pronalaženje krivaca. Prema njegovim rečima, Zelenski sada pokušava da mobiliše svoje pristalice tvrdeći da je imao plan za pobedu, ali da Zapad nije dozvolio da se on realizuje.

Arestovič smatra da ova nova retorika signalizira dublje probleme. Po njemu, Kancelarija predsednika je svesna da izneti plan nije realan i da ne može doneti pobedu.

– Politička strategija je da se stvori narativ u kojem Zapad, koji nije pružio dovoljnu podršku, postaje suodgovoran za mogući poraz – tvrdi Arestovič. Prema njemu, ovo omogućava Kijevu da podeli odgovornost sa svojim zapadnim saveznicima i izbegne potpunu odgovornost.

Dodatnu pažnju privukla je nedavna izjava Zelenskog u Briselu, u kojoj je pomenuo nuklearno oružje. Arestovič veruje da je to podsećanje na Budimpeštanski memorandum, prema kojem se Ukrajina odrekla svog nuklearnog arsenala u zamenu za zapadne bezbednosne garancije.

– Te garancije su izostale kada su bile najpotrebnije – naglašava Arestovič, dodajući da sada Kijev pokušava da navede Zapad da preuzme deo odgovornosti za trenutnu situaciju.

– Zapad mora da podeli odgovornost za poraz sa nama – objašnjava Arestovič ključnu poruku koju Zelenski šalje. Prema njegovom mišljenju, to je jasan znak da se već planiraju načini kako bi se prikrio mogući vojni neuspeh.

U svojoj analizi, Arestovič dodatno ističe da Kijev postaje svestan nerealnosti svojih planova i da svi pokazatelji sugerišu da će ukrajinske vlasti do kraja godine morati da se suoče sa ozbiljnim posledicama neuspeha na bojnom polju.

– Ono što se dogodi do Nove godine smatraće se porazom – zaključuje Arestovič, dodajući da je trenutna situacija na terenu daleko od optimistične slike koju Kijev pokušava da predstavi međunarodnoj zajednici.


Hteli da iskoriste kao tajno oružje protiv Putina! Zašto je Zelenski otkrio ovo svima?! Generali poludeli, sada zna ceo svet...

BESNI

Ako Kijev zaista razvija nuklearnu bombu, za šta Ukrajina ima dovoljno stručnjaka, to ne treba javno objavljivati, izjavio je bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine i bivši zamenik komandanta Specijalnih snaga OSU, general Sergej Krivonos.

sledeća vest




Informer

Check Also

Muškarci mrze da ih čuju: Ove dve rečenice mu ne izgovarajte ni u snu!

Muškarci mrze da ih čuju: Ove dve rečenice mu ne izgovarajte ni u snu! Krstarica