Evroliga ponovo izabrala Beograd! Zvezda domaćin turnira

Čelnici Evrolige odlučili su da i ove sezone ukažu poverenje Beogradu i dodele mu organizaciju turnira.

Srpska prestonica tako će na proleće biti domaćin juniorskog kvalifikacionog evroligaškog turnira pod imenom “NextGen”. Kao i prethodnih godina takmičenje će se održati na četiri lokacije, a jedna od njih biće i Beograd. Biće ovo 23. izdanje Evroliginog turnira za igrače ne starije od 18 godina. 

 

 

Prvi kvalifikacioni završni turnir održaće se u Istanbulu od 29. novembra do 1. decembra, a klub domaćin biće Bahčešehir. Takmičenje se zatim seli Minhen (17-19. januar) gde će Bajern biti domaćin, a potom će se turnir održati u Ulmu, pod pokroviteljstvom istoimenog kluba u periodu od 7. do 9. februara naredne godine. Na kraju poslednji, četvrti turnir održaće se u Beogradu, a domaćin će biti Crvena zvezda od 7. do 9. marta 2025. godine, a utakmice će se igrati u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Nije bilo promena u formatu, tako da će pobednik svakog kvalifikacionog turnira proći u finale, koje će se održati istog vikenda i u istom gradu kao i fajnal-for seniorske Evrolige 2025. godine. 

Srpska prestonica bi na proleće mogla u dva navrata da bude domaćin evroligaškog turnira, pošto je i jedan od kandidata za organizaciju fajnal-fora. Pored našeg grada u trci su još Abu Dabi i Barselona.

 


Tragedija! Preminuo brazilski fudbalski reprezentativac, vicešampion sveta!

Fudbal

Tužne vesti nam stižu iz Brazila gde je od posledica srčanog udara u 57. godini preminuo čuveni fudbaler Žoze Karlos de Almeida, poznatiji kao Ze Karlos.

sledeća vest




Informer

Check Also

Očistila fugne bez po muke, a nije ih ni ribala: Za minut celo kupatilo zablistalo kao novo

Fugne je ponekad posebno teško očistiti, a još teže skinuti sve fleke koje ostaju od …