Nemilosrdna borba na frontu ledi krv u žilama, na ove scene niste spremni! Smrskan nadmoćni dron Gerber kao “dečja igračka”! (VIDEO)

Ukrajinci su putem socijalnih platformi objavili snimak uništavanja moćnog ruskog drona – Gerbera.

Rusku bespilotnu letelicu Gerber, koja služi kao dron-varalica, ukrajinske snage nedavno su prvi put presrele FPV dronovima.

Ove dronove Rusija lansira zajedno s dronovima kamikazama Šahed kako bi zbunila ukrajinsku protivvazdušnu odbranu i prisilila ih na trošenje skupih presretačkih projektila na lažne ciljeve.

Korišćenje moćnih Gerbera omogućuje Rusiji da smanji uspešnost ukrajinske odbrane usmeravajući pažnju na mamce umesto na stvarne pretnje.

 

 

Ukrajinski timovi odgovaraju na ovaj izazov primenom FPV (video) dronova, koji predstavljaju ekonomičnu i uspešnu opciju za presretanje Gerbera.

Iako su FPV dronovi jednostavniji i znatno jeftiniji od klasičnih presretača, pokazali su se kao prikladno rešenje za ovaj zadatak. U budućnosti se očekuje i objava snimaka uspešnih presretanja ruskih dronova kamikaza Šahed, čime bi se dodatno unapredila borba protiv ove vrste vazdušne pretnje.

Podsetimo, predsednik Putin je danas tokom javnog istupanja otkrio da Ukrajina pokušava da deblokira opkoljavanje svojih jedinica u regionu Kursk.


(VIDEO) Zapaljeni kod Kurska! Vatreni okršaj devastirao je ukrajinsku jedinicu!

lancet

Oružane snage Rusije uništile su samohodnu artiljerijsku jedinicu Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Kursk udarom iz drona “Lancet”.

sledeća vest




Informer

Check Also

Pare će se u novembru lepiti samo za 1 znak horoskopa: A od zime ih čeka neviđeni uspeh

Pare će se u novembru lepiti samo za 1 znak horoskopa: A od zime ih …