Hrvatski sud ismejava srpske žrtve zločina na Petrovačkoj cesti! Nova odluka suda je poraz prava i istine – porodice ubijenih ne mogu da očekuju pravdu!

Općinski građanski sud u Zagrebu odbio je nepravosnažnom presudom tužbu Slavice i Spase Rajića, roditelja dvoje poginule dece u ovom mučkom napadu, tada 11-godišnje devojčice Nevenke Rajić i njenog devetogodišnjeg brata Žarka. Rajići su preko punomočnika tužili Hrvatsku tražeći od države naknadu štete za smrt svoje dece. Sud je u odluci, koju je potpisala Andrea Krstanović Čada, odbio tužbu ocenivši je kao “ratnu štetu koja je zastarela”?! Roditelji pobijene dece navodno su i obavezani da državi Hrvatskoj isplate troškove postupka, sa kamatom…

Ovu sramnu odluku hrvatskog suda za Informer su komentarisali predsednik centra “Veritas” Savo Štrbac, pukovnik Veselin Šljivančanin i predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Foto: Tanja Andric

Savo Štrbac

Štrbac je istakao da je očekivano od Hrvata da donose ovakve presude, budući da je njihov stav da su dejstvovali po tenkovima i vojnim vozilima, a ne civilima.

Ratna šteta je kada se ubijeno, odnosno stradalo lice našlo u vreme i na mestu gde su izvođene borbene aktivnosti. Dakle, pucalo se između dve zaraćene strane, a između se našao neko ko je ubijen i za to država ne odgovara. Hrvati su dugo odbijali da priznaju da su njihovi avioni dejstvovali na području druge države, a onda kad su sami pritisnuti sa njihovim dokazima, onda su priznali da su učestvovali, ali da im nije cilj bio civilne žrtve, već da su njihovi avioni uništavali materijalno-tehnička sredstva, tenkove, vojna vozila. Što nema veze, naši dokazi su drugačiji. Tamo nije bilo nikakvog tenka, nikakvih vozila. Nigde ne spominju civilne žrtve. Imaju takav stav dok se ne dokaže drugačije. Očekivano je da će donositi takve presude – rekao je predsednik “Veritasa”. 

Foto: Tanja Andric

Veselin Šljivančanin

Šljivančanin konstatuje da je ovakva odluka poraz prava, istine i svega što je ljudsko.

Čovek ne može da se načudi čudu. Narod je u zbegu, beži da spasi svoju glavu, idu na traktorima, idu na zaprežnim kolima, privatnim automobilima nekim, voze svoju decu, nose u naručjima i ulaze na teritoriju susedne države, avioni, piloti i dezerteri iz bivše Jugoslovenske narodne armije su poslati da gađaju kolonu nemoćne dece, staraca i žena, bez ikakvog oružja. Sad kažu to je zastarelo i plus traže nadoknadu štete. To je poraz prava, pravde, istine, svega što je ljudsko – naveo je pukovnik. 

Foto: Pedja Milosavljević

Miodrag Linta

Linta kaže da porodice stradalih nikako ne mogu da očekuju pravdu od hrvatskog pravosuđa.

Još jedan u nizu dokaza da je hrvatsko provasuđe etnički motovisano, pristrasno. i da se opravda bezočna laž da su Srbi agresori, a Hrvati oslobodioci žrtava. porodice stradalih ne mogu da očekuju pravdu od hrvatskog pravosuđa, čak moraju i da plate troškove sudskog postupka. što je dodatbo ponižavanje i žrtava i porodica – rekao je Linta. 


DSS-ovac pokušao da ispadne pametan, Dodik jasno poručio: Da nije bilo Vučića, ne bi bilo ni zajedničkog obeležavanja godišnjice "Oluje"! (VIDEO)

Politika

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas obeležavanju 29. godišnjice pogroma Srba zvanog operacija “Oluja” i tom prilikom poslao jasnu poruku o tome ko je zaslužan za to što se ovaj zločin obeležava.

sledeća vest




Informer

Check Also

"ČULA SAM DA SU KOMENTARI LOŠI" Ana Radulović prvi put o razvodu od pevača, odbrusila javno: Da sam umrla rekli bi sve najbolje o meni..

Voditeljka “Elite” Ana Radulović pojavila se večeras na rođendanu kod koleginice Jovane Jeremić i progovorila …