Koškanje pred početak sednice opštine Loznica: Ćuta pokušao da uđe u zgradu, na dnevnom redu nije litijum, evo šta jeste


Vesti

Politika

Koškanje pred početak sednice opštine Loznica: Ćuta pokušao da uđe u zgradu, na dnevnom redu nije litijum, evo šta jeste

Ispred ulaza u zgradu opštine Loznica došlo je do komešanja kada je narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta pokušao da uđe na sednicu.

Ćuta u LozniciFoto: screenshot

Ćuta u Loznici

Danas bi trebalo da se održi sednica Skupštine Grada Loznice. Pred odbornicima je ostavka dugogodišnjeg gradonačelnika Vidoja Petrovića, a na dnevnom redu nema Prostornog plana za Projekat „Jadar“ (PPPPN).

Blic preporučuje

Kako je Blic juče objavio, ovaj dokument se neće naći ni na sednici zakazanoj za danas, a ni na nekoj narednoj. Razlog za to je činjenica što je Ustavni sud Srbije 11. jula ove godine odlučio da Uredba o prestanku važenja Uredbe o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita “Jadar” nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom.

To praktično znači da je taj dokument, koji je Vlada Srbije donela 13. februara 2020. godine, a ukinula dve godIne kasnije, opet na snazi i da neće doći do prebacivanje srpske litijumske drame na lokal. Takva je bar procedura nakon odluke najviše pravosudne institucije, što znači da će se PPPPN sprovoditi direktno u delu kompleksa posebne namene, bez obzira na usvajanje prostornog plana grada Loznica. Naravno, ako uopšte do realizacije tog projekta dođe.

(N1/Blic)


Blic

Check Also

Oglasio se Dragan Bjelogrlić nakon odluke suda: Evo šta je sve imao da kaže!

Dragan Bjelogrlić, Foto: Antonio Ahel/ATAImage Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas reditelja i …