Smanjena kazna kapetanu Vojske Srbije koji je silovao ćerku: Apelacioni sud doneo šokantnu odluku

– Presudom Apelacionog suda preinačena je presuda Višeg suda u Leskovcu od 15. decembra 2023. godine u delu odluke o krivičnoj sankciji tako što je Apelacioni sud u Nišu okrivljenog zbog produženog krivičnog dela silovanje iz člana 178. St. 1 u vezi čl. 61 Krivičnog zakonika, osudio na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina u koju mu se ima uračunati vreme provedeno u pritvoru – navedeno je u saopštenju koje nam je dostavila ova pravosudna institucija.

Sud ipak promenio odluku

Veće Višeg suda u Leskovcu krajem prošle godine proglasilo je krivim zbog silovanja svoje maloletne ćerke u periodu od novembra 2019. do maja 2022. godine i osudilo ga na kaznu doživotnog zatvora.

Kako je tada saopšteno, prilikom odlučivanja o vrsti i meri kazne sud je imao u vidu brojne otežavajuće okolnosti koje se odnose na način i vreme izvršenja krivičnog dela, ličnost optuženog, odsustvo empatije, težinu posledica krivičnog dela nalazeći da ne postoje olakšavajuće okolnosti.

– Sud je našao da se takvom presudom utiče i na druge građane da se uzdrže od vršenja takvih i sličnih najtežih krivičnih dela naveo je tada u saopštenju predsednik Višeg suda u Leskovcu Nebojša Stojičić.

Na ovu presudu žalila se odbrana okrivljenog a Apelacioni sud je smatrao da iako je činjenično stanje nesporno, postoje okolnosti zbog kojih je ublažavanje zatvorske kazne opravdano.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Tajna je u jednom začinu: Napravite kiseli kupus na nemački način, spreman je očas posla a ukusan prste da poližeš

Kiseli kupus je jedno od omiljenih jela u mnogim domaćinstvima, a posebno je popularan u …