POVREĐENO TROJE POLICAJACA Eksplozija bombe u Meksiku


Vesti

Svet

Eksplozija bombe u Meksiku: Povređeno troje policajaca

Troje policajaca povređeno je danas kada je bomba postavljena ispod auta ispred policijske stanice eksplodirala danas na zapadu Meksika u Akambaru, gradu koji se nalazi u centralnoj državi Gvanahuato, koja je prednjačila po stopi ubistava u zemlji poslednjih godina usred intenziviranja oružanih sukoba između kriminalnih grupa i snaga bezbednosti.

IlustracijaFoto: @KristyTallman/X / Drustvene mreze

Ilustracija

Još jedna eksplozija dogodila se danas u meksičkoj saveznoj državi Guanajuato, ali u njoj niko nije povređen.

Eksplozija u blizini policijske stanice izazvala je štetu na zgradi te institucije, na još četiri kuće i sedam vozila, saopštio je meksički sekretarijat bezbednosti.

Sukob narko bandi

Postoji sumnja da su te dve nesreće u dva grada koja se nalaze u međusobnoj blizini posledica sukoba narko-kartela, prenosi Rojters.

Nova meksička predsednica Klaudija Šeinbaum rekla je da je smanjenje nasilja u Guanahuatu prioritet kao i da se vodi istraga o današnjim napadima.

Nećemo se vratiti na rat protiv narko-kartela – rekla je Klaudija Šeinbaum.

Ali je, kako se navodi, njeno rukovodstvo već ušlo u situaciju koja podseća na rat sa kartelima u nekoliko država, tri nedelje nakon početka njenog predsedništva.

(Tanjug)


Blic

Check Also

“Od obožavane žene koja je dobijala ruže, POSTALA SAM DEO POSLUGE” Zgodna pevačica se udala za 28 godina starijeg BOGATAŠA, pa usledio ŠOK OBRT

Zabava Pevačica se udala za 28 godina starijeg bogataša, pa usledio šok obrt: “Od obožavane …