Ogromno pojačanje za Srbiju! Piksi krade stamenog štopera, “orlovi” dobijaju novog saigrača!? (VIDEO)

Defanzivac Hamarbija i omladinski reprezentativac Švedske – Pavle Vagić, mogao bi da obuče dres Srbije, prenose mediji iz Skandinavije!

Reprezentacija Srbije biće silno oslabljena za novembarske mečeve u Ligi nacija budući da će zbog kartona van stroja biti Strahinja Pavlović i Strahinja Eraković. Svesni su Fudbalskom savezu da bi odlazak na megdan Švajcarskom bez ozbiljnog pojačanja u srcu odbrane bila loša odluka, a sa tim u vezi stižu nam novosti iz Švedske. Naime, defanzivac Hamarbija – Pavle Vagić, mogao bi da obuče dres “orlova” već narednog meseca. 

Foto: profimedia

 

Vagić je rođen u Malmeu, ali su mu roditelji srpskog porekla. Fudbalom je počeo da se bavi u rodnom gradu, a u prošlosti je branio boje svih mlađih kategorija Švedske. Trenutno je član Hamarbija, kluba koji je u vlasništvu Zlatana Ibrahimovića, i važi za jednog od najboljih defanzivaca tamošnjeg šampionata. 

Stameni štoper našao se nekoliko puta na spisku seniorske reprezentacije Švedske, ali debi nikada nije upisao. Tamošnji mediji prenose da nije u ozbiljnim planovima selektora Jana Dala Tomasona, a čitavu situaciju želi da iskoristi Fudbalski savez Srbije i “angažuje” ga kao veliko pojačanje u poslednjoj liniji. 


Pavle Vagić igra sezonu karijere u dresu Hamarbija, privukao je pažnju Kaljarija, Parme i Herenvena, a mediji u Švedskoj prenose da je njegov transfer u jaču ligu gotova stvar. Uz to, dodaje se da je među skautima na stadionu bio i neko od saradnika selektora Srbije – Dragana Stojkovića Piksija. 

Potencijalni srpski reprezentativac je u karijeri nastupao za Malme, Rozenberg i Hamarbi, a neko vreme porovedo je na pozajmicama u Mjalbiju, Jonkopingu i Helsingborgu. Za mlađe selekcije Švedske odigrao je 38 utakmica i postigao čak sedam golova, a pored štoperske pozicije dobro se snalazi i na sredini terena. 


Fonseka nezadovoljan: Pavlović mora da napreduje u defanzivi, još nije odigrao utakmicu bez greške!

Fudbal

Strahinja Pavlović je pokazao da mora da se popravi u defanzivi. Radili smo na tome, mislim da je napredovao, ali mora još da raste. Još uvek nije odigrao utakmicu bez greške, poručuje trener Milana Paulo Fonseka (51).

sledeća vest




Informer

Check Also

Готово је – распала се веза Софије и Терзе, бреме неверног оца претешко пало: Више нема назад

Контроверза око односа Софије Јанићијевић И Борислава Терзића Терзе не јењава.  Овај пут је полемика …