Prof. dr Gideon Grajf specijalni gost na sajmu knjiga! Stručnjak za genocid o Jasenovcu: Dužnost nastvnika je da više podučavaju o ustaškim zločinima

Istoričar prof. dr Gideon Grajf bio je specijalni gost Fondacije na štandu u okviru 67. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Posetioci štanda mogli da se upoznaju sa njim, kao i da dobiju potpisan primerak specijalnog izdanja “Napredak” na temu Jasenovac, gde se nalazi i njegov članak Jasenovac – logor i njegovo istorijsko i moralno značenje. 

Prof. dr Grajf je razgovarao i sa istoričarem dr Aleksandrom Rastovićem, naučnim savetnikom, direktorom Istorijskog instituta u Beogradu, i prof. dr Žikom Bujuklićem. 

Mladi istoričari iz Beograda i Novog Sada su bili veoma zainteresovani za rad prof. dr Grajfa, koji je nesebično delio svoje znanje i iskustvo, istaknuvši da mu rad sa mladim ljudima daje još više snage i volje. Bilo je puno prolaznika koji su zastali da se zahvale i donesu njegove knjige na potpis, između ostalih i ”Plakali smo bez suza”.

Prof. dr Gideon Grajf je komentarisao kako unaprediti znanje o postojanju Jasenovca, kako je rekao – ”jednog od najstravičnijih koncentracionih logora na svetu”, naglasivši da je najvažnije obrazovanje.


>

Privatna arhiva

Privatna arhiva




Informer

Check Also

"Poslušaj mamu i vratite dete u bolnicu" Majka uputila HITAN APEL ćerki iz Srbije koja je zajedno sa partnerom otela bebu iz bolnice

Ona je zatim rekla da su se Kristina i Kevin odlučili na takav korak jer …