(VIDEO) KRVAVA OSVETA TURSKE Žestok vazdušni napad po ciljevima kurdskih militanata u Siriji i Iraku nakon terorističkog napada u Ankari


Vesti

Svet

Turska pokrenula vazdušne napade na kurdsku PKK nakon terorističkog napada u Ankari

Turska je pokrenula vazdušne napade na ciljeve kurdskih militanata u Siriji i Iraku

Turska nacionalna obavještajna služba gađala je brojne ‘strateške lokacije’ koje koristi PKK ili povezane milicije

Turska je pokrenula vazdušne napade po ciljevima kurdskih militanata u Siriji i Iraku pošto je otkrila da iza terorističkog napada u sredu, na vazduhoplovnu fabriku u Ankari, u kojem je ubijeno 5 osoba a više desetina ranjeno, stoji Kurdistanska radnička stranka (PKK)

sorti_sirija_bombardovanje_vesti_blic_unsafe_sto
sorti_sirija_bombardovanje_vesti_blic_unsafe_sto

Turska nacionalna obavještajna služba rekla je da je gađala brojne “strateške lokacije” koje koristi PKK ili milicija sirijskih Kurda povezana s militantima, prenosi Gardijan.

Blic preporučuje

PKK nije odmah dao izjavu o napadu ili turskim zračnim napadima. Mete su uključivale vojne, obaveštajne, energetske i infrastrukturne objekte i skladišta municije, navodi se u izveštaju. Zvaničnik bezbednosnih službi rekao je da su u udarima u četvrtak korišćeni naoružani dronovi.

Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima saopštile su danas da je turski vazdušni udari ubili 12 civila na severoistoku Sirije.

– Tokom proteklih sati… novi talas turskih napada na severnu i istočnu Siriju ubio je 12 civila, uključujući dvoje dece, a ranio 25 drugih – navodi se u saopštenju SDF i dodaje:

– Pored naseljenih mesta, turski ratni avioni i bespilotne letelice gađali su pekare, elektrane, naftna postrojenja i kontrolne punktove kurdskih snaga unutrašnje bezbednosti – dodaje se u saopštenju, u kojem se takođe navodi tursko granatiranje.

Juče su turske vazduhoplovne snage izvele udare na slične ciljeve u severnoj Siriji i severnom Iraku, nekoliko sati nakon što su zvaničnici turske vlade okrivili PKK za teroristički napad na sedište kompanije za vazduhoplovstvo i odbranuu blizini Ankare.

Više od 30 ciljeva uništeno je u vazdušnoj ofanzivi, saopštilo je tursko Ministarstvo odbrane.

(Gardijan)


Blic

Check Also

Monika Beluči objavila fotografiju na kojoj pozira gola: "Nerealna si, kao nacrtana", muškarci širom sveta ne mogu da dođu sebi

Glumica Monika Beluči podelila je na svom Instagramu fotografiju iz mladosti i oduševila pratitelje. Iako …