Концерт у Борину част под организацијом Сергеја Трифуновића ОТКАЗАН – након скандала са супругом, још једна недаћа за глумца

Уз све невоље које су ових дана задесиле Сергеја Трифуновића, дошло је и до отказивања концерта посвећеног Бори Ђорђевићу. 

Наиме, породица и чланови бенда нису се сагласили с продајом улазница за овај догађај, што је додатно изазвало пажњу медија и проширило целу ситуацију.

Bora Đorđević
Бора Ђорђевић / Извор: Србија Данас

Изјаву организатора преносимо у целости:

– Обавештавамо Вас да се концерт “Бори у част” неће одржати 02. новембра у Zappa Бази.

Zappa База, као један од организатора овог догађаја, жели да истакне да је догађај направљен из чисте љубави према Бори Ђорђевићу и његовим песмама.

Идеја о наплаћивању улазница, од којих би се новац проследио за подизање споменика Бори Ђорђевићу на Ташмајдану је била искрена жеља нас као фанова као и иницијатива да се кроз петицију та идеја и оствари.

С обзиром да породица Боре Ђорђевића, као и чланови бенда нису сагласни са овом идејом, тј начином на који се реализује, с акцентом на прикупљање новачних средстава за споменик, одлучили смо да се догађај не одржи.

Та нас је вест затекла када је концерт био скоро распродат, иначе би догађај био бесплатног карактера од самог старта, јер поштујемо став породице и чланове бенда.

Наша одлука као једног од организатора је донешена услед негативне слике која је створена у медијима, а то је била последња ствар коју смо желели.

Новац можете преузети на продајним местима где сте купили карте – пише на Инстаграм налогу.

Подсетимо, иако је најављено да ће приход од улазница бити намењен изради споменика преминулом фронтмену групе Рибља Чорба, Боре Ђорђевића, чланови његове породице и бенда изразили су незадовољство због овог догађаја, истичући да нису дали своју сагласност.

У званичном саопштењу, породица и музичари из бенда наводе да нису консултовани нити укључени у организацију концерта, што је изазвало њихову реакцију. Њихово саопштење преносимо у целости у наставку текста. 

– Као наследници Боре Ђорђевића, законски носиоци његових ауторских права и заступници његовог стваралаштва, желимо да се обратимо поводом најављеног догађаја који ће се одржати у Zappa Бази 02.11.2024. године, а који је организован у знак части и поштовања према нашем вољеном Бори и његовом непроцењивом доприносу музици и култури нашег региона.

Пре свега, желели бисмо да изразимо нашу захвалност организаторима на њиховој искреној намери да одају почаст човеку који је обележио музичку сцену својим јединственим стилом и песмама које су обликовале многе генерације. Боре Ђорђевић је био уметник несагледивог талента, аутор песама које су постале симбол бунта, слободе и истине. Сваки покушај да се тај допринос овековечи је, у суштини, гест дубоког поштовања према његовом раду. 

Међутим, иако препознајемо лепоту ове намере, сматрамо да начин на који се овај догађај реализује није у потпуности у складу са вредностима и принципима које је Бора заступао током свог живота. Желимо да нагласимо да породица Боре Ђорђевића, као и његов бенд, нису укључени у организацију овог концерта и нису дали сагласност за његово одржавање у оваквом формату.

У циљу проналажења решења које би било у складу са Бориним вредностима и његовим уметничким наслеђем, обратили смо се организаторима са предлогом да се концерт одржи без продаје карата и прикупљања новца на овај начин, јер сматрамо да то није прикладно за величину и значај личности каква је Бора Ђорђевић. Нажалост, наш предлог није прихваћен и организатори су се оглушили о њега, што нас је ставило у непријатну позицију.

Такође, идеја о постављању споменика је племенита и заслужује посебну пажњу. Сматрамо, ипак, да је за подухват те величине потребно укључивање шире заједнице, али и надлежних државних органа који препознају значај Боре Ђорђевића за културну баштину Србије и Балкана, и тиме се на одговарајући начин побринули за овај вредан чин.

Боре Ђорђевић је оставио за собом неизбрисив траг у музици, култури и друштву, и верујемо да је његово наслеђе нешто што сви носимо у срцу. Његов глас, његове речи и његова страст живе кроз све нас, и наш је задатак да то наслеђе очувамо и пренесемо будућим генерацијама, али увек са дубоким поштовањем према његовом лику и делу.

Захваљујемо се на разумевању и срдачно поздрављамо сваки будући покушај одавања почасти нашем Бори, уз позив да се то чини у складу са вољом његове породице и оних који настављају његов музички пут.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Ovde se dogodio krvavi pir: Stanica u kojoj je maloletnik ubio jednog, a teško ranio drugog policajca (FOTO)

Maloletnik (14) je nožem napao dva policijska službenika Policijske stanice Bosanska Krupa. – Upotrebom hladnog …