Bio je beskućnik, izbegao zbog rata i kod nas se usrećio: Kočaj je započeo novi život ovde, a evo šta misli o Srbiji!

Kočaj Arjubi je pobegao od rata u Avganistanu, bio beskućnik u Srbiji, a sada je u centru Beograda otvorio restoran!

Kako kaže prošao je sve – od bežanja od rata u Avganistanu, beskućništva u Srbiji, spavanja na klupama ispred Ekonomskog fakulteta do otvaranja sopstvenog restorana u Beogradu.

On je 50-godišnjak koji je u Srbiju poveo svoju suprugu, petoro dece, a govori čak osam jezika!

Kočaj je u Srbiju stigao 2016. godine i tada nije imao nameru da ostane ovde, razmišljao je o nekim drugim zemljama, ali je ipak shvatio da je Srbija pravo mesto gde može da se skrasi sa svojom porodicom.

– Bio sam u mnogim zemljama i kada sam stigao u Srbiju, upoznao sam mnogo divnog naroda. Odlučio sam da mogu i ovde da živim. Ljudi su gostoprimljivi, znao sam da neću imati problema ni ja ni moja deca – kaže Kočaj.

Otvorio je restoran avganistanske kuhinje u kojem radi sa suprugom, a kako kaže, po potrebi im pomažu i sin i ćerka.

Govori čak osam jezika, a 2018. godine je dobio radnu dozvolu i tada je počeo da uči srpski jezik i za godinu dana je već ušao u “štos”, i ako kaže da je malo mešao srpski sa ruskim jezikom, zbog njihove sličnosti.

Kao što je slučaj i sa drugim ljudima koji dođu u našu zemlju tako je i Kočaj je bio dobro prihvaćen i osećao se kao da baš ovde pripada.

Narod je ovde dobar, gostoprimljiv. Odmah sam shvatio da će biti dobro ovde i meni i mojoj porodici. Deca sada već imaju drugove. Na početku je bilo teško zbog dokumentacije, ali nikakvih drugih problema nisam imao – govori Kočaj.


Stranac iznajmio sobu u Beogradu u hotelu sa pet zvedica pa doživeo neprijatno iznenađenje! Ono što je zatekao je blagi užas (VIDEO)

Društvo

Šta očekujete kad iznajmite sobu u hotelu sa 5 zvezdica, zapitao se stranac na proputovanju u Beogradu, sa najjačim oružijem pri ruci, TikTok nalogom naravno.

sledeća vest




Informer

Check Also

Opština Loznica neće raspravljati o prostornom planu područja “Jadar” ni sutra, ni bilo kada. Evo i zašto

Vesti Politika Opština Loznica neće raspravljati o prostornom planu područja “Jadar” ni sutra, ni bilo …