Barak Obama sve zapalio izjavom: Srbija me je uplašila, nikada se nisam tako osećao

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama izjavio je da se uplašio Srbije na Igrama u Parizu, kada su Orlovi vodili tokom većeg dela susreta, da bi na kraju “drim-tim” izašao kao pobednik iz dramatične završnice. Doduše, uz svesrdnu pomoć “ljudi u sivom”.

Obama je pohvalio Nikolu Jokića, zvanično najboljeg košarkaša na planeti, nazvavši ga “zver” i ističući kako je reprezentacija Srbije, pod vođstvom prekaljenog stručnjaka Svetislava Pešića, igrala maestralno.

U prvoj epizodi novog podkasta “Mladić i trojka” (The Young Man and The Three), koji ima za cilj da privuče mlade da zavole košarku, Obama je razgovarao sa domaćinom Tajrisom Halibartonom, igračem Indijane Pejsers, koji je bio deo tima koji je osvojio zlato u Parizu.

Tokom razgovora, Obama je otvoreno odgovorio na pitanje da li ga je uplašila Srbija.

Moram vam reći da me je Srbija uplašila. A sigurno je uplašila i trenere. Gledajte, Jokić je zver. On je izuzetno pametan i efikasan igrač, a uz to je i krupan. Ima pregled igre kao Leri Bird, ali i moćnu fizičku građu. Njegovi spoljni igrači su pogađali sve. Nisam mislio da ćemo izgubiti, ali sam znao da postoji mogućnost da to može da se desi. Kada je isticala treća četvrtina, svi smo počeli da gledamo na satove i pomislili: ‘bolje bi vam bilo da počnete da igrate’ – kroz osmeh je rekao Obama.

Domaćin Tajris Halibarton je potvrdio Obamine reči, prisetivši se da je Amerika imala 10 poena zaostatka na poluvremenu, što je izazvalo zabrinutost. 

– Da, i ja sam se tako osećao. Nikada se nisam tako osećao. Tako sam se osećao do kraja treće četvrtine. Pomislio sam da ako uspemo da smanjimo na osam razlike posle 4-5 minuta, biće OK. Kada smo to uradili, već posle dva minuta sam bio siguran da će sve biti u redu.

Na kraju, Srbija je odigrala fantastičan meč, ali je u polufinalu Igara u Parizu poražena od Amerike rezultatom 95:91.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Osetio da ga nešto "bocka", pa se uspaničio: Ostao je van sebe kad je shvatio šta mu je u krevetu

Jedan korisnik Reddita podelio je nesvakidašnji događaj iz hotelske sobe i potražio pomoć u identifikaciji …