IMAO ČETIRI IDENTITETA, MENJAO FIZIČKI IZGLED Detalji hapšenja saradnika Džonija sa Vračara u Španiji: Nikolu Filipovića traži i Austrija zbog KIDNAPOVANJA


Vesti

Hronika

Detalji hapšenja saradnika Džonija sa Vračara u Španiji: Menjao identitete i fizički izgled

Nikola Filipović, pripadnik vračarskog klana, uhapšen je u Barseloni, Španija

Španska policija navodi da je Filipović stalno menjao identitet i fizički izgled kako bi izbegao hapšenje

Nacionalna policija Španije uhapsila je u Barseloni Nikolu Filipovića, pripadnika vračarskog klana i “desnu ruku” Nikole Vušovića, odnosno Džonija sa Vračara. Prema pisanju španskih medija, njega, osim Srbije, traži i Austrija zbog kidnapovanja, a Španija za nanošenje telesnih povreda.

.Foto: x / Drustvene mreze

.

Filipović je bio u bekstvu, a kako piše “eleperiodico”, on je optužen da je u hotel pozvao žrtvu pod izgovorom da posluje sa drugim ljudima, te ga držao i tukao tražeći od oca žrtve 1.000 evra za njegovo oslobađanje.

Blic preporučuje

Kako piše “elperiodico”, da bi izbegao hapšenje, pridržavao se strogih mera, pa je stalno menjao svoj identitet. Navodno, imao je čak četiri fiktivna identiteta, menjao je i svoj fizički izgled i vršio je kontra nadzor kako bi otkrio prisustvo policije pre bilo kakvog pokreta.

Španska policija navela je da su ove mere bezbednosti usvojili i članovi njegove porodice koje je uputio u ove mere mere kako bi izbegli policijsku istragu i kako bi mogao da nesmetano boravi.

Istraga je omogućila da se osumnjičeni locira i uhapsi u opsežnoj akciji tokom koje je uhapšen i vođa vračarskog klana, Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara.

Učestvovao u postavljanju eksploziva ispod automobila Lazara Vukićevića

– Nikola Filipović osumnjičen je za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za teško ubistvo u pokušaju nad oštećenim Lazarom Vukićevićem. Nikola Filipović je sa još jednim članom organizovane kriminalne grupe učestvovao u podmetanju eksplozivne naprave i aktiviranje iste ispod kola oštećenog Lazara – rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Lazar Vukićević

Foto: Facebook / Drustvene mreze

Lazar Vukićević

On je izjavio da su u prethodnih nekoliko meseci, u saradnji i u zajedničkoj akciji sa gore navedenim državama, uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe Kavači, i to u Kraljevini Španiji.

Milinko Brašnjović i Marko Stanković, direktni izvršioci krivičnog dela teško ubistvo, kao i Milovan Zdravković jedan od visokopozicioniranih članova organizovane kriminalne grupe „Kavači“. Isto tako, početkom godine, uhapšen je u Republici Srpskoj Dušan Jovanović, član organizovane kriminalne grupe i direktni izvršilac krivičnog dela teško ubistvo – izjavio je ministar Dačić.

“Pao” Džoni sa Vračara

Nikola Vušović

Foto: MUP / Ringier

Nikola Vušović

Podsetimo, policijski službenici SBPOK UKP u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima BIA, u koordinisanoj akciji sa policijskim službenicima španske, austrijske, nemačke, hrvatske, slovenačke policije i policije Republike Srpske (UOTK), kao i sa predstavnicima EUROPOL-a dana 18.10.2024. godine, po Interpolovoj poternici Republike Srbije, u Kraljevini Španiji, u Barseloni, lišili su slobode Nikolu Vušovića, organizatora OKG Vračarci. Nikola Vušović je osumnjičen u Srbiji za izvršenja tri krivična dela teško ubistvo na štetu Aleksandra Šarca (1985), Aleksandra Halabrina (1994) i Dragana Ristića (1959). Takođe se sumnjiči i za četiri krivična dela teško ubistvo u pokušaju, i to nad Samirom Divljanovićem (1979), Milošem Nilovićem zvani Runjo (1989), Lazarom Vukićevićem (1989) i Strahinjom Savićem (1987). Isto tako, za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih poternica u više zemalja EU.


Blic

Check Also

HAPŠENJA U "ZIĐINU": Policijska akcija u Boru, tri osobe iza rešetaka zbog mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili …