Vučić ugostio Tuska i Micotakisa: Ponosan sam što predstavljam Srbiju i tradicionalno dobrog domaćina (FOTO)

Predsednik Srbije sastao se sa premijerom Poljske Donaldom Tuskom i šefom grčke vlade Kirjakosom Micitakisom večeras u Beogradu, gde će ih ugostiti na zajedničkoj večeri.

Vučić je naglasio da mu je velika čast i zadovoljstvo što večeras može da ugosti Tuska i Micotakisa.

Ovo je prilika da razmenimo mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Evropi, načinima za prevazilaženje zajedničkih izazova i mogućnostima za bolji život naših građana u zajedničkoj evropskoj kući – rekao je.

Vučić je istakao i da je ponosan na to što predstavlja Srbiju, odgovornog i konstruktivnog partnera u izgradnji bolje budućnosti, ali i tradicionalno dobrog domaćina.

Dobro nam došli, dragi prijatelji – zaključio je predsednik Srbije.

 

 

Podsetimo, Tusk je u Beograd stigao danas popodne, a na aerodromu ga je dočekao premijer Srbije Miloš Vučević. Ubrzo nakon njega je doleteo i Micotakis kog je dočekao šef srpske diplomatije Marko Đurić.

Tusk će boraviti u zvaničnoj poseti Republici Srbiji 23. i 24. oktobra. Tet-a-tet sastanak Vučića i Tuska održaće se u četvrtak sa početkom od 11.30 časova. U 12 časova planiran je plenarni sastanak delegacija Srbije i Poljske predvođenih predsednikom Srbije i predsednikom Vlade Poljske.


sledeća vest




Informer

Check Also

"TUNELE SU PRIPREMALI ZA INVAZIJU NA IZRAEL" Netanijahu otkrio zaveru Hezbolaha, evo šta je pronađeno u blizini granice

Netanjahu je rekao za francuske televizije Se njuz i Erop 1, da bi, da je …