(VIDEO) Kakva pobeda! Vijori se ruska zastava, vojska saopštila katastrofalne vesti za Kijev: Novom taktikom sve je palo!

Jurišne jedinice grupacije “Centar” primenile su taktiku napredovanja u malim grupama prilikom preuzimanja kontrole nad selom Mihajlovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Napredovanje u selo sprovedeno je u malim grupama, kretanjem od zaklona do zaklona i korišćenjem kamufliranih bunkera u šumskim pojasevima. Koordinaciju akcija jurišnih jedinica vršili su timovi bespilotnih letelica u saradnji sa artiljerijskim jedinicama, avijacijom i drugim odeljenjima. Snažnu vatrenu podršku pružili su FPV-dronovi, koji su uspešno izbacivali neprijatelja iz utvrđenih položaja“, saopštilo je vojno ministarstvo.

 

 

Tokom napredovanja, ruski vojnici su uništili brojne pripadnike Oružanih snaga Ukrajine (OSU) i vojnu tehniku, uključujući borbena vozila pešadije i oklopne transportere zapadne proizvodnje, dodali su iz Ministarstva.

– Bilo je otpora, ali naši jurišnici su ih ipak potisnuli. Naši momci su držali položaje i osiguravali teren nakon napredovanja. Ne bih rekao da je bilo preterano teško, oni su pokušavali da nas zadrže dronovima, ali naši jurišnici su ih ipak izbacili – rekao je komandir odeljenja za evakuaciju ranjenih, Ajdar Hasanšin.

Ministarstvo odbrane izvestilo je o oslobađanju Mihajlovke 13. oktobra. Ministar odbrane Andrej Belousov čestitao je komandantu i osoblju 15. odvojene gardijske motostreljačke Aleksandrijske brigade, nosiocu ordena Suvorova, na uspešnom preuzimanju kontrole.

Selo Mihajlovka nalazi se na pravcu prema Selidovu, oko dva kilometra istočno od tog grada, a njegovo oslobađanje otvara put za dalji napredak ka Selidovu s istočne strane.


Zbog ovog američki moćnici noćima ne spavaju! Šta se to upravo dešava na samitu BRIKS-a?! Operacija je počela, Putin ima vodeću ulogu...

NEZAUSTAVLJIV PROCES

Rusija je odigrala vodeću ulogu u razvoju BRIKS-a i postavila novu stratešku cilј – dedolarizaciju, piše kolumnista britanskog portala UnHerd Tomas Fazi.

sledeća vest




Informer

Check Also

Najtačniji horoskop – Blic Žena

“Ringier Serbia” d.o.o. Kosovska 10, Beograd © 2024 “Ringier Serbia d.o.o” – Powered by Ring …