U sela oko Trstenika konačno stigla pijaća voda! Ispravnost potvrdio i gradski zavod

Višedecenijski problem sa zdravom pijaćom vodom za 900 domaćinstava iz pet sela u okolini Trstenika konačno je rešen!

Puštanjem u rad rezervoara u Počekovini meštani ovog naseljenog mesta, Gornjeg i Donjeg Ribnika, Kamenjače i Lopaša dobili su zdarvu pijaću vodu sa izvorišta Zvezdan.

Predsednica Opštine Trstenik Milena Turk istakla je da je završetkom kompletnih radova rešen ogroman problem imajući u vidu da je voda do sada bila samo za tehničku upotrebu.

Početkom devedesetih godina, voda sa seoskih bunara u Počekovini proglašena je tehničkom, da bi 2018.godine bila započeta gradnja magistralnog cevovoda koja omogućava povezivanje sela sa desne strane Zapadne Morave na izvorište Zvezdan. Ta izgradnja koštala je 80 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta i od strane Direkcije za vode.  Rezervoar u Počekovini od 250 metara kubnih finansirala je opština Trstenik, a izgrađena je i buster stanica od pet miliona dinara. Takođe zamenjen je i deo cevovoda i urađena automatizacija – ističe Milena Turk i dodaje:

– Nakon dobijanja rezultata ispitivanja vode Zavod za javno zdravlje iz Kruševca potvrdio je da je voda u Počekovini ispravna i da su se stekli uslovi da se oko 4.000 stanovnika priključi na izvorište Zvezdan. Zdravu pijaću vodu dobijaju pored Počekovine još i Lopaš, Kamenjača i Ribnik.

 

 

 

 

 


Predsednik Vučić ispunio obećanje! Ministar Glišić obišao oduševljene stanovnike Velikog Majdana! (VIDEO)

Politika

Ministar za javna ulaganja i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić, govorio je za našu televiziju o ispunjenom obećanju stanovnicima Velikog Majdana koje je dao predsednik Vučić, da će se u tom mestu blizu Ljubovije napraviti vodovod sa vodom za piće.

sledeća vest




Informer

Check Also

ZORANA MIĆANOVIĆ NAJAVILA TUŽBU GRANDU: Nisu me ispoštovali, a ja sam se trudila… Raspalila i po koleginicama: Ona se nije ni javila, a ona je arogantna!

Zorana Mićanović danas je bila deo konferencije povodom koncerta u Novom Sadu u Spensu pod …