DS BIRA LIDERA Protivkandidat Lutovca: Postoji opasnost da stranka ostane bez legalnog rukovodstva


Vesti

Politika

Protivkandidat Lutovca: Postoji opasnost da stranka ostane bez legalnog rukovodstva

Kandidat za predsednika Demokratske stranke Miodrag Gavrilović optužuje pojedine funkcionere stranke za pokušaj onemogućavanja održavanja sednice Glavnog odbora

Gavrilović tvrdi da se pokušava uskratiti kvorum za održavanje sednice na kojoj treba da se izabere organizacioni odbor za sprovođenje izbornog postupka

Kandidat za predsednika Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović potvrdio je danas da grupa funkcionera te stranke pokušava da onemogući održavanje sednice Glavnog odbora na kojoj bi trebalo da se izabere organizacioni odbor za sprovođenje izbornog postupka.

.Foto: Milan Ilić / Ringier

.

Gavrilović je kazao da generalni sekretar Dušan Kostadinović i predsednik pokrajinskog odbora za Vojvodinu Nebojša Novaković pokušavaju da uskrate kvorum za održavanje Glavnog odbora u subotu 26. oktobra.

Blic preporučuje

– Ako u subotu ne izglasamo organizacioni odbor za sprovođenje izbornog postupka, posledice će biti nesagledive jer nećemo moći da 14. decembra, kada je zakazana Izborna skupština, izaberemo novo rukovodstvo stranke. Doći ćemo u situaciju da posle 16. decembra, kada ističe rok za izbore, stranka ostane bez legalnog rukovodstva i da neće moći da funkcioniše – kazao je Gavrilović.

“Ako se u subotu ne izglasa organizacioni odbor, ko će stranku predstavljati”

Ako se u subotu ne izglasa organizacioni odbor, dodao je, postavlja se pitanje ko će predstavljati Demokratsku stranku posle 16. decembra.

Na pitanje da li neko u stranci pokušava da uskrati kvorum za sednicu Glavnog odbora, Gavrilović je naveo generalnog sekretara Dušana Kostadinovića i predsednika Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Nebojšu Novakovića.

Već godinu dana postoji želja jednog dela naše organizacije da nađu nekog svog kandidata za predsednika DS-a koji bi pomogao da se promeni percepcija o samoj stranci. Iznenađujuće je da takvo mišljenje imaju generalni sekretar i predsednik Pokrajinskog odbora za Vojvodinu, s obzirom da bi trebalo da razmišljaju šta su obaveze i njihove i same organizacije. Ovih dana je, po prvi put od osnivanja, stranka došla u opasnost da se ne održi izborni proces. Mi protiv tih ljudi možemo da postavimo pitanje odgovornosti za takvu vrstu odnosa prema stranci, jer uskraćivanjem kvoruma da se uđe u izborni proces je uskraćivanje prava članovima DS-a da biraju i da budu birani”, rekao je Gavrilović i pozvao sve članove Glavnog odbora da u subotu prisustvuju sednici.

“Veoma je važno da kandidujemo ideje i programe”

– Veoma je važno da kandidujemo ideje i programe, da verujemo u vladavinu prava i da jedni drugima garantujemo slobodu mišljenja i pravo na izbor. Ovo je važna sednica na kojoj možemo da pokažemo da u Srbiji ipak postoji organizacija koja ima kapacitet da se ozbiljno bavi smenom režima Aleksandra Vučića – rekao je Gavrilović.

Kandidati za predsednika stranke: Lutovac i Gavrilović

Kandidati za predsednika Demokratske stranke su Zoran Lutovac i Miodrag Gavrilović.

Zoran Lutovac je ponovo kandidat za predsednika DS-a

Foto: Milan Ilić / Ringier

Zoran Lutovac je ponovo kandidat za predsednika DS-a

Ukoliko na sednici Glavnog odbora, u subotu 26. oktobra, bude izabran organizacioni odbor za sprovođenje izbornog postupka, predsednik stranke biće izabran na Izbornoj skupštini zakazanoj za 14. decembar. Glavni odbor ima 211 članova s pravom glasa.

(Kurir)


Blic

Check Also

"PRVI PUT BUDEM VERAN ŽENI I ONA ME OPLJAČKA!" Mića Megatrend za Kurir otkrio kako je došlo do krađe zlatnih poluga: I dalje se čujem sa njom

Nedavno je “Megatrend” univerzitet ponovo dobio dozvolu za rad i to samo dve nedelje nakon …