Ovaj sporazum je od velike važnosti: Desetine hiljada korisnika PIO fonda dobiće ove olakšice!

Sporazum koji je Fond PIO potpisao sa austrijskim penzionim fondom od posebne je važnosti, istakao je direktor Relja Ognjenović.

Naime, sporazum, juče potpisan, zastupa možda i najveći broj naših ljudi u dijaspori, državljana republike Srbije koji žive, rade ili ostvaruju neko drugo pravo van granica naše zemlje.

Ovim smo im skratili vreme čekanja ali i uštedeli bespotrebni finansijski trošak prilikom dostavljanja neophodnih podataka, naglasio je Ognjenović.

On je istakao veliko razumevanje predstavnika austrijskog penzionog fonda iskazano prema našim ljudima koji rade ili su radili u Austriji i omogućili im velike olakšice.

Takođe, kako je dodao, Srbija i Fond PIO su spremni da odgovore na zahteve državljana Austrije koji ostvaruju neka penziona prava u našoj zemlji ili ih očekuju.

Godinama je austrijski penzioni fond dostupan našim radnicima, građanima, edukuje ih u vezi njihovih prava i dugujemo im veliku zahvalnost, dodao  je Ognjenović.

On je izrazio nadu da je ovo samo jedan u nizu sporazuma koji će biti potpisani. Pre par meseci je potpisan sporazum sa zdravstvenim osiguranjem Austrije na osnovu koga austrijski državljani mogu da koriste banjsko lečenje u Srbiji, naveo je.

Poslednji potpisani sporazum o elektronskoj razmeni podataka dva fonda tiče se najviše dostavljanja potvrda o životu, koja će se u oba fonda dobijati odnosno razmenjivati elektronski a do sada je korisnicima trebalo i vremena i troškova da je dostave.

Od sada će fondovi te potvrde elektronski razmenjivati za svoje korisnike.

Ovaj važan sporazum potpisan je u utorak u Direkciji Republičkog fonda PIO u Beogradu.

Potpisali su ga direktor Republičkog fonda PIO, Relja Ognjenović, predsednik Upravnog odbora Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije, Peter Šlajnbah, i direktor Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije, dr Vinfrid Pingera.

Za čak 30.000 korisnika penzija koji su u obavezi da jednom godišnje dostave potvrdu o životu i za taj proces moraju da odu ili u sud, opštinu ili ambasadu, to više neće biti neophodno, nego će sve automatski da se obavlja.

 

 


Poziv za sve penzionere iz PIO Fonda! Tiče se visine penzije i novih pogodnosti

Društvo

Vrlo brzo biće dostignut zahtev penzionerskih udruženja da penzija prati plate i da prosečna penzija iznosi pola prosečne plate, kazao je direktor Fonda PIO Relja Ognjenović.

sledeća vest




Informer

Check Also

"Мајка ме везала за тезгу, бака је полудела и одвела ме са собом" Исповест Верице Ракочевић о три крвава искуства из прошлости

Верица Ракочевић присетила се свог детињства у једној емисији, те том приликом истакла колико је …