Dečakov nestanak niko nije primetio dve godine: Policija tek sada pokreće istragu, ljudi se pitaju kako je ovo moguće "Nešto je ovde pošlo po zlu…"

Dok je telo majke ubrzo pronađeno, već dve godine nema nikakvih informacija o dečakovoj sudbini, preneo je portal “24ur.com”.

Iako nisu pronašli telo niti druge dokaze o zločinu, policija veruje da je dečak mrtav i otvorila je istragu o navodnom ubistvu.

Policija sada vrši forenzičko ispitivanje kuće i imanja u Dundalku, gde je porodica živela, u nadi da će pronaći tragove koji bi objasnili Kiranov nestanak. Istraga takođe uključuje saradnju s drugim državnim institucijama, uključujući Agenciju za zaštitu dece, koja je u avgustu već izrazila “ozbiljnu zabrinutost” povodom ove situacije.

Slučaj je izazvao talas besa među stanovništvom Irske. 

Premijer Simon Haris takođe je izrazio duboku zabrinutost i žaljenje zbog toga kako je dete moglo da nestane bez da je to neko primetio.

– Nešto je pošlo strašno naopako – rekao je on i dodao – Ovo dete je bilo strašno zanemareno-

Čak je i ministarka pravde, Helen Mekente, opisala događaj kao “strašan” i naglasila da se svi mogući propusti moraju temeljno istražiti. Slučaj postavlja mnoga pitanja o mogućim sistematskim greškama u zaštiti dece i zaštiti ranjivih osoba.

Vlasti rade na razjašnjenju kako je dečakov nestanak mogao da prođe neprimećen gotovo dve godine i ko snosi odgovornost za ovaj tragičan događaj.

Srbija Danas/24ur

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Kumu Anđelke Stević Žugić zna cela Srbija: Veoma je uspešna u svom poslu, a sada je ogolila privatnost svima

Anđelka Stević Žugić, Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages Glumica Anđelka Stević Žugić danas, 23. oktobra, proslavlja 40. …