Vozač “audija” požarevačkih tablica, osumnjičeni M. M. (34), koji je zajedno sa suvozačem S. J. (22) uhapšen u ponedeljak uveče, napravio je čak šest teških saobraćajnih prekršaja kada je na Novom Beogradu umalo ubio dečaka (10) koji je čekao da pređe ulicu!

On je, najpre, prekoračenom brzinom i pod dejstvom alkohola prošao kroz crveno svetlo na semaforu, potom je udario u drugi automobil i na uglu Ulica Jurija Gagarina i Vlade Vukasovića pokosio dečaka (10) koji se na biciklu nalazio na pešačkom ostrvu. Osumnjičeni je, podsetimo, posle obaranja dečaka napustio vozilo i zajedno sa ostalim putnicima “audija” pobegao, a povređenom dečaku nije pomogao.

44.jpg
Društvene Mreže Vozač “audija”

Jezivi prizori

Očevidac nesreće opisao je strašan prizor koji je zatekao. Prema njegovim rečima, dečak je na biciklu pokušao da pređe ulicu kada se za pešake upalilo zeleno svetlo, međutim, bahati vozač ga je udario i u brzini odbacio čak 20 metara dalje od mesta udarca.

– Vozač “audija” vozio je sigurno oko 100 na sat, prošao kroz crveno, zakačio drugo vozilo u toj brzini i pokosio potom dečaka koji je stajao na pešačkom ostrvu pokušavajući da na svoje zeleno svetlo pređe pešački prelaz. Svi smo pogledali u pravcu mališana koji je jaukao iz sveg glasa, odbacio ga je 20 metara – rekao je jedan od očevidaca i dodao da je Hitna pomoć brzo stigla, a da su putnici iz “audija” iste sekunde pobegli pešaka.

viber_slika_2024-10-22_11-58-01-311.jpg
Kurir Mesto gde je došlo do nesreće

Pored osumnjičenog u vozilu je, podsetimo, bilo još putnika. Međutim, nakon izazivanja nesreće, svi su pobegli pešice, a vozilo su ostavili nasred ulice nedaleko od mesta na kom je povređeno dete ležalo. Ubrzo su vozač i suvozač “audija” identifikovani i privedeni u policijsku stanicu, kada je ustanovljeno da je vozač bio pod dejstvom alkohola, a izmereno mu je čak 1,33 promila.

– Nije mi jasno kakvi monstrumi žive među nama, učiniš niz prekršaja, udariš dete i pobegneš i nikome od putnika iz vozila ne padne na pamet da mu ukaže pomoć, nadamo se samo da će dečak preživeti i da će se brzo oporaviti – rekao je za Kurir jedan od građana koji živi nedaleko od ove raskrsnice.

Njegov komšija, koji se našao u prolazu, dodao je da se i dalje užasava zbog tolikog nedostatka ljudskosti, pa se nada da će vozača stići adekvatna kazna, ali najpre i da će se mališan brzo oporaviti.

viber_slika_2024-10-22_11-58-01-206.jpg
Kurir https://www.kurir.rs/crna-hronika/9470701/detalji-nesrece-na-novom-beogradu-stanje-decaka-9

Borba za život

Desetogodišnjak je juče prebačen u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova nakon zbrinjavanja u Urgentnom centru UKC Srbije, gde su se lekari satima borili za njegov život.

– Dečak je prilikom udarca i pada zadobio teške povrede, intubiran je i na aparatima. Njegovo stanje je i dalje teško, a lekari su u trenutku stabilizacije odlučili da ga prebace u Tiršovu – kaže izvor.

Treće tužilaštvo: Saslušanje osumnjičenog

Osumnjičeni M. M. će 23. oktobra biti saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

– Danas ističe rok od 48 sati zadržavanja koje je osumnjičenom određeno po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, stoga će M. M. biti saslušan zbog postojanja sumnje da je izvršio više krivičnih dela – rečeno je za Kurir iz nadležnog tužilaštva.

Nasilnička vožnja uhapšenog M. M.

  1.  prekoračio brzinu kretanja
  2.  prošao na crveno svetlo na semaforu
  3.  izazvao sudar s drugim vozilom
  4.  vozio pijan
  5.  oborio pešaka na ostrvu
  6.  pobegao ne pruživši pomoć povređenom