Udarna pretnja sestre Kim Džong Una: "Provokacije mogu doneti strašne i nezamislive posledice!"

Ona je upozorila da bi “vojna provokacija protiv države s nuklearnim oružjem” mogla dovesti do “užasne i nezamislive” situacije. Osudila je “nepromišljene primedbe” Seula i Kijeva o državama s nuklearnim oružjem, opisujući dve nacije kao “ludake” koji riskiraju “uništenje”.

 – Niko ne zna kako će se završiti naša odmazda i osveta – poručila je, piše Politico.

Besni nastup usledio je nakon izveštaja iz Kijeva i Seula da Severna Koreja šalje svoje vojnike kako bi se borili uz Rusiju u njenom ratu protiv Ukrajine. Južna Koreja i Ukrajina saopštile su da je oko 10.000 severnokorejskih vojnika trenutno u Rusiji, a prokremaljski vojni blogeri objavili su snimke tih vojnika u vojnoj bazi.

Pjongjang i Moskva pojačali su svoju vojnu saradnju otkako su severnokorejski vođa Kim Jong-un i ruski predsednik Vladimir Putin potpisali sveobuhvatni ugovor o strateškom partnerstvu u junu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da Severna Koreja podržava Rusiju zbog novca.

 – Mislim da je Severna Koreja vrlo siromašna. Poslaće svoje ljude na frontu. Da budem iskren, već smo uočili časnike, tehničko osoblje, mislim, na privremeno okupiranim teritorijima – potvrdio je Zelenski.

Stalni predstavnik Južne Koreje pri Ujedinjenim narodima Hwang Joon-kook rekao je da bi Rusija, osim novca, mogla Severnoj Koreji da ustupi tehnologije vezane uz proizvodnju nuklearnog oružja.

Dok je Severna Koreja porekao svoju umešanost u rat nazvavši ovaj izveštaj “neutemeljenim glasinama”, Putinov portparol Dmitrij Peskov nije potvrdio niti porekao te tvrdnje, rekavši da Rusija ima pravo srađivati ​​sa Severnom Korejom jer saradnja nije usmerena prema trećim zemljama.

Srbija Danas/Telegraf

Izvor: Srbija Danas

Check Also

NOVI DETALJI ZLOČINA U ĆUPRIJI! TURČIN NASMRT IZBO SUNARODNIKA U KLANICI ZBOG LIČNOG SUKOBA: Novi detalji ubistva, progovorile šokirane komšije!

Turski državljanin S. H. (46) koji je juče nožem nasmrt izbo sunarodnika i kolegu O. R. …